150 самодейци и Ансамбъл Пирин“ от община Благоевград ще вземат

...
150 самодейци и Ансамбъл Пирин“ от община Благоевград ще вземат
Коментари Харесай

150 самодейци и Ансамбъл „Пирин“ от Благоевград с участие на XV издание „Пирин пее“

150 самодейци и Ансамбъл „ Пирин “ от община Благоевград ще вземат присъединяване в XV събор на националното творчество „Пирин пее“, който ще се организира на 4 и 5 август 2018 година на поляните в м. „Предел“, оповестиха от община Благоевград. Съборът се организира под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
 1-19  2-10
Началото на „ Пирин пее “ ще бъде сложено от 9.00 часа на 4 август (събота), когато ще бъдат показани фолклорните сформира и реализатори на събота на четири подиуми. От 20.30 часа стартира концерт на фолклорните групи от община Разлог. „ Пирин пее “ ще продължи на 5 август (неделя) от 9.00 часа с показване на фолклорните сформира и реализатори на събора. От 11.00 часа ще се състои церемониален обред пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание. Заключителният Гала концерт на XV събор на националното творчество „ Пирин пее “ ще стартира от 12.30 часа на Голяма сцена. В него присъединяване ще вземат „ Ансамбъл „ Пирин “ и Фолклорна група „ Веселинка “ към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

От Благоевград присъединяване ще вземат и групи от селата Бело поле, Логодаж, Падеш, Селище, Рилци, както и от кварталите в Благоевград.

На „Пирин пее“ се срещат минало, настояще и бъдеще, с цел да се запази и разпространява националното творчество на Пиринския край. Това е празник, в който по традиция вземат присъединяване хиляди реализатори от Югозападна България и е мотив за родови срещи в красивата околност „ Предел“, разделяща двете планини Пирин и Рила.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР