150 млн лева е превишението на приходната над разходната част

...
150 млн лева е превишението на приходната над разходната част
Коментари Харесай

Горанов: Отчетът за септември показва 150 млн. лева повече приходи в бюджета

150 млн лв. е превишението на приходната над разходната част в бюджета за месец септември. Това разгласи финансовият министър след днешното държавно съвещание. Сметките сочат, че общо за 9-месечието, нарастването на приходната част е малко над милиард и 200 млн.

Очакването на Владислав Горанов е в края на годината, когато се струпват по-голяма част от разходните пера, да няма изненади и бюджетът да се движи в границите на признатата актуализация. Министърът разяснява още, че за бюджет 2020 -та е още рано да се приказва, само че удостовери за две сигурни неща в него.

Владислав Горанов, министър на финансите: Ангажиментът с 10% на бюджетната сфера е намерил място в бюджета. Средствата за двойно нарастване на учителските заплати се движи също в новия бюджет. Тоест и тя продължава. Това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет. Но в действителност е прекомерно рано - знаете, че срокът на държавното управление е до края на този месец. На финалната права сме. Предстоят диалози с министрите за уточняване на средствата в обособените браншове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР