150-годишна носия от Тракийския регион получи депутатът Славчо Атанасов от

...
150-годишна носия от Тракийския регион получи депутатът Славчо Атанасов от
Коментари Харесай

Подариха 150-годишна носия на Славчо Атанасов

150-годишна носия от Тракийския район получи депутатът Славчо Атанасов от съдружие " Хайдути ". Това се случи по време на представянето в Пловдив на Хайдушки календар за 2019 година. Атанасов благодари за оказаната чест, само че отстъпи скъпата светиня на Етнографския музей. Така дарението бе поето от неговия шеф Ангел Янков.

12-те фотоса в хайдушкия календар са дело на майстора на обектива Любо Сергеев. Той е притежател на влиятелната международна премия за снимка „ Виктория ”.

Снимките демонстрират възстановки на разнообразни знакови събития от българската история. В тях участниците са облечени в харамийски одежди, въоръжени до зъби с достоверни пушки, саби и ножове. Средствата от продажбата на календара ще отидат за снимането на игралния филм „ Смутни времена ” по книгата на Вера Мутафчиева „ Летопис на смутното време ”. Амбициозният план цели да опише с оптималната меродавност за хайдушкото придвижване и битката за свободата на България през 18. и 19. век. Депутатът Славчо Атанасов даде обещание, че ще направи всичко допустимо лентата да бъде подкрепена от страната и разнообразни институции и да се завърти на екрана още идната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР