15 търговски обекта на територията на курортния комплекс Слънчев бряг

...
15 търговски обекта на територията на курортния комплекс Слънчев бряг
Коментари Харесай

Запечатаха търговски обекти в Сл. бряг за ревизия

15 търговски обекта на територията на курортния комплекс " Слънчев бряг " са запечатани за 48 часа за застраховане на доказателства за задачите на ревизионни дейности. Екипи на териториалната дирекция на НАП-Бургас са направили инспекция на 60 обекта в курорта.

Двадесет от обектите са на две бургаски компании, а останалите – на компании, регистрирани в столицата. Запечатаните обекти са най-вече за продажба на дюнери, магазини и заведения за бързо хранене, а моментните им обороти са конфискувани от данъчните. Това заяви представителят на Национална агенция за приходите в Бургас Христо Узунов.

В съответния случай става дума за компании без дълготрайни материални активи и благосъстоятелност на рискови лица, които регистрират обороти, натрупат, само че не заплащат дължими налози и осигуровки.

Това е извънредно рисков профил, сложили сме под наблюдаване близо 200 такива компании, стопанисващи към 600 търговски обекта по морето.

Те нямат дълготрайни материални активи, благосъстоятелност са на рискови лица. Същевременно във компаниите се назначават служащи, от време на време на извънредно високи заплати, подават се данни за трудовите контракти, само че не се подават осигурителни заявления и не се внасят дължимите осигуровки, кaза шефът на дирекция " Контрол " в НАП-Бургас Пенка Жекова.

Оттам прецизират, че заради липса на активи, насъбраните отговорности не могат да бъдат обезпечени и по тази причина отговорността по възнаграждение на отговорностите ще бъде вменена на физическите лица, които действително стопанисват обектите, а не на рисковите притежатели, които са малоимотни и в множеството случаи не допускат за дейната активност на " техните обекти ".

От началото на юли по Южното Черноморие са осъществени над 4000 инспекции като главната цел на акцията на Национална агенция за приходите е поощряване на доброволното съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство и основаване на равнопоставена бизнес среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР