15-секундните клипове се прицелват в младежката аудиторияУспехът на TikTok подтикна

...
15-секундните клипове се прицелват в младежката аудиторияУспехът на TikTok подтикна
Коментари Харесай

YouTube тества кратки видеа по подобие на TikTok

15-секундните клипове се прицелват в младежката публика

Успехът на TikTok подтикна YouTube да опитва с нови функционалности
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработващият е кип на YouTube тества нова пробна функционалност, която ще разреши на видео портала да конкурира известното приложение за къси клипове TikTok измежду младежката публика .

Новата функционалност разрешава на потребителя да запише серия от къси видеоклипове непосредствено от мобилното приложение на YouTube и по-късно да ги комбинира и качи в портала като един дребен видеоклип.

С едно тракване на бутон потребителят стартира да снима, с второ натискане записът стопира, по-късно може по същия елементарен метод да снима второ парче от клипа, трето и така нататък, излиза наяве от известие в уеб страницата за поддръжка на Гугъл.
още по тематиката
Максималната дължина на по този начин композирания видеоклип е 15 секунди. За разлика от „ Истории ”, такива видеоклипове ще бъдат оповестени в главния канал на YouTube, а не в обособен раздел.

Бутонът „ create a video ” (създаване на видео) към този момент е забележим за стеснен кръг от консуматори на мобилните приложения на Youtube за Android и iOS. Разработчикът ще чака мнения от тях, преди вероятно да вкара новата функционалност за всички.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР