15 състава излязоха на сцената на традиционния събор на Семерджиево

...
15 състава излязоха на сцената на традиционния събор на Семерджиево
Коментари Харесай

15 състава се изявиха на традиционния събор в Семерджиево

15 състава излязоха на сцената на обичайния събор на Семерджиево под наслов “Етно завещание ”, който се организира през днешния ден. Гости от Русе, Ястребово, Ново село, Кошарна, Червена вода, Бъзън, Просена и Семерджиево почетоха празника на селото. Празникът се провежда по план на Община Русе, а кметът Пенчо Милков бе измежду формалните посетители. Хората в обитаемото място посрещнаха задушевно и Ализан Яхова, лидерът на листата на Движение за права и свободи, която също оказа финансова поддръжка с цел да може да се организира празника. В рамките на 2 часа тя се срещна и беседва с огромна част от присъстващите. “Животът в едно от най-китните села в региона протича умерено и несъмнено под управлението на Мюжгян Халилова - кмет от Движение за права и свободи.Това е нашата задача -сигурност и успокоение ”, сподели Яхова.

По рано денем се организира открита приемна с хората от селото, кактои общоселско заседание по значимите за общността въпроси, на която участва и кметът Милков.Обещана бе нова мантинела на основния път с цел да се увеличи сигурността, както и ще се слагат легнали служители на реда.

Съдействие ще бъде оказано и за кастренето на няколко по-високи дървета, както и за закупуването и засаждането на нови брези и ела, която да бъде естествена декорация по коледните празници.

Поотношение на ул. „ Алеи Възраждане “, която се разрушава при всеки дъжд, бе реализирано съглашение чее необходимообщинатада спомага за проектирането на открит канал, с който водните маси да се водят от платното.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР