15 са вече жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина

...
15 са вече жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина
Коментари Харесай

15 са вече жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина в Сибир

15 са към този момент жертвите на тежкия случай в златодобивна мина в Сибир, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. Други 13 души са оповестени за изчезнали. Тече огромна спасително-издирвателна интервенция.
Инцидентът стана след скъсването на стена на язовир, ситуиран край мината в Красноярски район. Местните избавителни служби обявиха, че 14 от служащите в мината са приети в болница.
Десетки спасители и пожарникари с 12 единици техника работят на мястото на случая, показват от съветското министерство на изключителните обстановки. На помощ са изпратени и хеликоптери, които да оказват помощ за евакуацията на потърпевшите.
Инцидентът е станал след скъсването на язовирната стена на водния контейнер, който се стопанисва от златодобивната компания. Водата е заляла две краткотрайни общежития на служащи в село Шчетинкино, където са живеели минимум 80 души.
Като причина за случая се показва неприятното стопанисване на оборудването, ситуирано на река Сева, което евентуално е преляло под напора на придошлите води.
Според очевидци приливната вълна е била с височина от близо 5 метра. Огромно количество тиня и скална маса е заляло общежитията и безусловно ги е отнесло. Води се следствие за незаконна немарливост и неприятно стопанисване на оборудването. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР