15 принципа на своята политическа платформа за войната, следвоенното устройство

...
15 принципа на своята политическа платформа за войната, следвоенното устройство
Коментари Харесай

15 точки на Навални за войната и Украйна, опозиционерът публикува политическата си платформа - Свят

15 правилото на своята политическа платформа за войната, следвоенното устройство на Русия и признание на Украйна в границите й от 1991 година (с крим) разгласява от Изправителната колония (затвор) №6 в Мелехово опозиционният съветски политик Алексей Навални.

Дни преди годишнината от съветското навлизане в Украйна „ Медуза “ разгласява правилата на политическата платформа на Украйна, която се занимава с въпросите на войната и следвоенното устройство на съветската федерация: „ Максимално малко формулирах моите, и уповавам се на доста повече естествени хора политическа платформа “, споделя навални, цитират от изданието.

Според него това са „ 15-те точки на жителя на Русия, искащ богатството на страната си “. Ето и цялостното изказване на съветския политик:

Какво беше това и какво имаме в този момент?

1. Президентът Путин отприщи несправедлива нападателна война против Украйна под нелепи предлози. Той обезверено се пробва да придаде на тази война статут на „ национална “, стремейки се да направи всички жители на Русия свои съучастници, само че опитите му се провалят. За тази война съвсем няма доброволци, по тази причина армията на Путин разчита на пленници и наложително мобилизирани.

2. Истинските аргументи за войната са политическите и икономическите проблеми в Русия, желанието на Путин да резервира властта си непременно и неговата фикс идея за историческото му завещание. Той желае да остане в историята като " цар-завоевател " и " обединител на земи ".

3. Десетки хиляди почтени украинци бяха убити, болката и страданието бяха стоварени върху милиони. Извършени са военни закононарушения. Градовете и инфраструктурата на Украйна бяха унищожени.

4. Русия претърпява военно проваляне. Именно осъзнаването на това промени риториката на управляващите от " Киев за три дни " към истерични закани за потребление на нуклеарно оръжие при положение на проваляне. Безсмислено е унищожен животът на десетки хиляди съветски бойци. Окончателното военно проваляне може да бъде отсрочено с цената на живота на още стотици хиляди мобилизирани, само че като цяло е неизбежно. Комбинацията от " нападателна война + корупция + незначителност на генералите + слаба стопанска система + подвиг и висока мотивация на бранителите " води единствено до проваляне.
Фалшивите и лицемерни апели на Кремъл за договаряния и преустановяване на огъня не са нищо повече от реалистична оценка на вероятностите за военни дейности.

Какво да се прави?

5. Какви са границите на Украйна? Такива, както и на Русия - интернационално приети, избрани през 1991 година И ние, Русия, ги признахме тогава. Русия би трябвало да признае тези граници още в този момент. Няма какво да обсъждаме. Почти всички граници в света са случайни и провокират нечие неодобрение. Но е невероятно да се борим за тяхната смяна в 21 век. В противоположен случай светът ще потъне в безпорядък.

6. Оставете Украйна на мира и й дайте опция да се развива по този начин, както желае нейният народ. Спрете експанзията, сложете завършек на войната и изтеглете всички съветски войски от територията на Украйна. Да се продължава войната е просто нервност от изтощение, а да я спреш е мощен ход.

7. Съвместно с Украйна, Съединени американски щати, Европейския съюз и Англия да се потърсят допустими способи за компенсиране на вредите, нанесени на Украйна. Например (след промяната на властта в Русия и края на войната), като вдигнем рестриктивните мерки за нашия петрол и газ, само че с ориентиране на част от приходите от износа на въглеводороди за отплата.

8. Разследване на военните закононарушения в съдействие с интернационалните институции.

Защо прекратяването на путинската експанзия е в полза на Русия?

9. На всички руснаци ли е присъщо имперско схващане?
Това са нелепости. Например във войната против Украйна взе участие и Беларус. И беларусите ли имат имперско схващане? Не, те също имат деспот на власт. В Русия, както във всяка страна с исторически предпоставки за това, постоянно ще има хора с имперски възгледи, само че това надалеч не е болшинството. Няма причина за плач и недоволство. Такива хора би трябвало да бъдат победени на избори, както десните и левите радикали биват победени в развитите страни.

10. Има ли Русия потребност от нови територии?
Русия е голяма страна с намаляващо население и умираща провинция. Империализмът и желанието за присвояване на територии са най-вредният и унищожителен път. Руските управляващи още веднъж унищожават бъдещето ни със личните си ръце, с цел да наподобява страната ни по-голяма на картата. Но Русия си е огромна. Нашата задача е да спасим хората и да развием това, което имаме в обилие.

11. Като завещание от тази война ще получим плетеница от комплицирани и на пръв взор съвсем неразрешими проблеми. Важно е сами да определим, че в действителност желаеме да ги разгадаем, и по-късно да стартираме да го вършим почтено и намерено. Ключът към триумфа се крие в разбирането, че за Русия и нейния народ ще бъде освен добре, само че и доста преференциално да се приключи войната допустимо най-скоро: единствено по този метод можем да стартираме да се движим към унищожаване на глобите, завръщане на напусналите, възобновяване на доверието на бизнеса и стопански напредък.

12. Още един път наблягам, че след войната ние ще би трябвало да компенсираме на Украйна вредите, породени от експанзията на Путин. Но възобновяване на естествените стопански връзки с цивилизования свят и връщането на икономическия напредък ще направи допустимо това, без да пречи на развиването на нашата страна.
Ние сме на дъното и с цел да изплуваме, би трябвало да се оттласнем от него. Това ще бъде морално вярно, рационално и печелившо.

13. Демонтаж на режима на Путин и неговата тирания. В идеалния случай посредством общи свободни избори и привикване на Конституционно заседание.

14. Установяване на парламентарна република, учредена на последователност на властта посредством почтени избори, самостоятелна правосъдна система, федерализъм, локално самоуправление, цялостна икономическа независимост и обществена правдивост.

15. Съзнавайки своята история и обичаи, ние би трябвало да бъдем част от Европа и да следваме европейския път на развиване. Нямаме различен и не ни би трябвало различен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР