15 примера за лъжи, изречени от политици, даде прокуратурата и

...
15 примера за лъжи, изречени от политици, даде прокуратурата и
Коментари Харесай

Прокуратурата се оплака от постоянни атаки, ще прави редовен обзор на лъжите

15 образеца за неистини, изречени от политици, даде прокуратурата и разгласи, че отсега нататък постоянно ще прави преглед на погрешните изказвания по адрес на държавното обвиняване, съпроводен от отговори по всяко едно от тях. Това оповестиха на специфичен брифинг заместник-главните прокурори Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов.

" Прокуратурата на Република България е подложена на офанзиви, представляващи систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт ", съобщи Пиронева, която е и началник на Върховната административна прокуратура.

" Твърде постоянно погрешните и манипулативни изказвания целят уязвяване и засягат обособени прокурори и това е опит да им се влияе с неприемливи по закон средства. Атаките е евентуално да целят преодоляването на прокуратурата и използавнето ѝ за нелегитимвни политически цели ", сподели Пиронева.

Тя прочете позиция на държавното обвиняване, в която се споделя, че в последната година прокуратурата е отчела голям брой офанзиви против правосъдната власт и в частност против прокуратурата в нарушаване на съществени национални и европейски полезности. Това накърнява престижа и попречва напъните за битката с престъпността. Тези офанзиви заплашват правата на всеки един български жител поради явното неспазване на конституцията и неспазването на върховенството на закона, уточни зам.-главният прокурор.

Затова прокуратурата стартира да прави разбор на погрешните изказвания, изречени от политици. Държавното обвиняване обобщава събития от последната година - интервал, в който ГЕРБ към този момент не са на власт и стартира диалог за правосъдна промяна.

В позицията се споделя, че погрешните изказвания граничат с откровени неистини и по тази причина прокуратурата ги обобщава и показва справедлива информация на обществото.

Пиронева даде 15 образеца за неистини на политиците за интервала 15-27 март.

Бяха представени изявления на правосъдния министър Надежда Йорданова, вътрешия министър Бойко Рашков, министъра на нововъведенията Даниел Лорел, премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, както и на Владислав Горанов.

На всяко изказване обясниха кое в него не е правилно, като от държавното обвиняване дадоха обещание, че ще вършат и други обзори, в случай че се появат други изявления, които не дават отговор на истината.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР