15% по-малко туристи в сравнение с миналата година, сочат данните

...
15% по-малко туристи в сравнение с миналата година, сочат данните
Коментари Харесай

15% по-малко туристи във Варненско

15% по-малко туристи спрямо предходната година, сочат данните на Варненската туристическа камара при започване на сезона. Очакванията на хотелиерите са тази наклонност да се задържи през цялото лято и сезонът да бъде по-слаб от миналогодишния.

По-малкият брой туристи оправда песимистичните прогнози на хотелиерите и туроператорите от началото на годината, че страната ни ще загуби част от непознатите пазари.
Ивелина Попова - хотелиер: За страдание, през целия сезон не се обрисува да надскочим миналогодишните числа, даже в противен случай. Започвам с това, че нашият артикул не е доста съпоставим с нашите съперници.
Причина за по-слабия сезон е и банкрутът на един от огромните немски чартърни превозвачи, както и изваждането от приложимост на самолетите Боинг 737 MAX.
Ивелина Попова - хотелиер: Не единствено от Германия, а и от други европейски сътрудници - това понижи размера на леглата, които бяха нужни за тези компании, тъй като не могат да употребяват въпросните самолети.
Много хотелиери компенсират слабия сезон като търсенето на нови сътрудници и предлагането на по-изгодни предложения.
Ивелина Попова - хотелиер: Освен конференциите, които вършим, се опитваме да вършим тиймбилдинги, групи, които пътуват в по-бюджетни хотели и места за настаняване - да отговорим на техните упования, надлежно с ценово държание, несъмнено.
Друга атракция, с която хотелиерите притеглят туристите тази година, са културните събития на плажа.
проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Повече концерти, повече прекарвания. И десетки са пристигнали като самостоятелни туристи, през електронните платформи са резервирали пътуванията, с ниско бюджетните самолетни компании.
В момента напъните на хотелиерите са ориентирани към привличането на туристи от прилежащите страни като Румъния, да вземем за пример. Това ще стане посредством предлагането на предложения с по-примамливи цени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР