15 от най-крехките бебета, родени в УМБАЛ Бургас, са събрани

...
15 от най-крехките бебета, родени в УМБАЛ Бургас, са събрани
Коментари Харесай

Благотворителен календар разказва тежки истории с щастлив край

15 от най-крехките бебета, родени в УМБАЛ Бургас, са събрани в календар, който се популяризира с благотворителна цел. Техните истории са тежки, от време на време страшни и тъжни, само че всички приключват щастливо. Вече втора година  Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас изготвя и популяризира календар със фотоси на свои пациенти. Те са прибързано родени бебета, а първите им  месеци са непрекъсната битка за живот. Децата са родени през 2015, 2016 и 2017 година. Днес те порастват здрави и се развиват обикновено.

Тази година в календара има 15 бебета. Това са Красимира, Мартин, Стефан, Каролина, двама Николовци и двама Викторовци, две двойки близнаци – Божидара и Надежда, Лъчезар и Александра. Ана-Мария и Петър (лицата на м. септември) не са близнаци, само че са родени в един ден и са другари. Екатерина е най-малкото бебе, чиято история трогна цяла България – тя е родена в деня на Св. Екатерина и тежи единствено 600 грама…

При недоносените деца рискът от следващи увреждания е огромен и по тази причина предизвикването пред лекарите е съществено – бебето освен би трябвало да оцелее, а да се развива вярно – и умствено, и физически. Затова неонатологията е тежка и сложна компетентност.

Целта на календара е да разпространява триумфите на отделението и да вдъхне религия на бъдещите родители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР