15 неправителствени организации, чиито симпатизанти направиха огромно шествие в подкрепа

...
15 неправителствени организации, чиито симпатизанти направиха огромно шествие в подкрепа
Коментари Харесай

15 организации настояват за среща с премиера за Банско

15 неправителствени организации, чиито симпатизанти направиха голямо шествие в поддръжка на зимния туризъм в София на 28 декември предходната година, упорстват в отворено писмо за среща с премиера Бойко Борисов. Те сигнализират, че са научили за „активни, необявени обществено контакти“ на високопоставени членове на администрацията на Министерски съвет с „неправителствени организации, афиширащи се като зелени“.

„Били са обсъждани хрумвания за налагане на нови, спомагателни рестрикции за развиването на зимния туризъм в България и в частност – на туристическа и ски зона „ Банско ““, оповестяват организациите. „Намираме тази връзка единствено с няколко организации за непрозрачна и будеща подозрения за нерегламентирани връзки на високопоставени служители в Министерски съвет“, се показва в писмото. „Настояваме за персонална среща с Вас в околните дни, тъй като само при равнопоставен, открит и почтен разговор, може да се вземат правилни и уравновесени решения“, приканват организациите.

Пълният текст на писмото:

До министър-председателя на Република България господин Бойко Борисов

Уважаеми господин Борисов,

Ние сме представители на неправителствени организации, чиито над 6000 симпатизанти на шествие в София поддържаха решението на Министерски съвет от 28.12.2017 година. Като организации на огромни районни и бизнес групи чакаме да бъдем включени в разговора с държавното управление по тематики, които директно засягат нашите райони и бъдещото им икономическо развиване. До този миг обаче, оставаме с усещането, че нашата позиция се подценява, а представители на изпълнителната власт се договарят с други Неправителствени организации, които не са действително загрижени за равновесието сред стопански напредък и природа и които са по-скоро политически субекти.

Научаваме, че в последните дни е имало дейни, необявени обществено контакти на високопоставени членове на Вашата администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени. Били са обсъждани хрумвания за налагане на нови, спомагателни рестрикции за развиването на зимния туризъм в България и в частност – на туристическа и ски зона „ Банско “.

За никого към този момент не е загадка, че през последните години неправителственият бранш, гражданското общество и екологичната сфера бяха монополизирани от стеснен кръг организации с политически и партийни упоритости, а изпълнителната власт води разговор предпочитано, а от време на време само с тях.

Намираме тази връзка единствено с няколко организации за непрозрачна и будеща подозрения за нерегламентирани връзки на високопоставени служители в Министерски съвет. В последните месеци браншови, работодателски организации и съюзи от всички области сигнализират за засиления и все по-агресивен екологичен рекет. Той ще се отрази пагубно на българската стопанска система и ще докара до тежки, отрицателни последствия. Пример за това е внезапният спад на задгранични вложения в последните месеци и блокирането на цели браншове от стопанската система, в това число построяването на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение.

Проблемът е налице и по тази причина сме уверени, че е належащо да чуете и нашата позиция. Настояваме за персонална среща с Вас в околните дни, тъй като само при равнопоставен, открит и почтен разговор, може да се вземат правилни и уравновесени решения. Регионите и бизнесът имат голяма потребност от решения, които да дадат опция за нов, по-голям стопански растеж и нарастване на приходите на хората от цялата страна, в това число и от изостаналите планински райони.

София С почитание:
21.01.2018 година
1.Сдружение „ Бъдеще за община Банско “
2.Български ловно-рибарски съюз.
3.Българска асоциация на потърпевшите при произшествия
4.НГК „ Природата за хората и районите “
5.Федерация на потребителите в България
6.ПК „ Екогласност “
7.Сдружение „ Клъстър зелен превоз “
8.Българска асоциация за селски и екологичен туризъм
9.Сдружение „ Клъстер уелнес БГ “
10.Екологично съдружие „ Марица 2004 “
11.Съюз „ Интелигентна България “
12.Балкански център за резистентност и екоинженеринг
13.Сдружение „ Зелена Кресна “.
14.Сдружение „ Бъдеще за индивида и природата в Кресненското дефиле “.
15.Българска асоциация на специалистите и консултантите “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР