15 минути ходене на ден могат да увеличат световната икономика

...
15 минути ходене на ден могат да увеличат световната икономика
Коментари Харесай

15 минути ходене на ден биха увеличили икономиката на света със 100 млрд. долара годишно

15 минути вървене дневно могат да усилят международната стопанска система със 100 милиарда $ годишно. Това демонстрира разбор от компанията за здравно обезпечаване Vitality и института RAND.

Причината е, че даже това леко физическо упражнение би нараснало продуктивността и предстоящата дълготрайност на живота на хората. Икономическият подтик ще пристигна от по-ниската смъртност и последвалия от нея по-дълъг принос към стопанската система от всеки чиновник, както и от по-малкото болнични, настояват създателите, представени от фондация " Томсън-Ройтерс ".

Световната здравна организация (СЗО) предлага всички пълнолетни да вършат най-малко 150 минути умерено тежки извършения седмично или 75 минути тежки тренировки. Проучването на RAND/Vitality, което е употребило данни за 120 хиляди души в седем страни и е пресметнало възможните стопански изгоди за целия свят, базирайки се на този модел.

Според него 40-годишните, които не са физически дейни, могат да усилят продължителността на живота си с 3.2 години единствено с 20 минути бягане на ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР