15 милиарда откраднати акаунти от различни услуги - като се

...
15 милиарда откраднати акаунти от различни услуги - като се
Коментари Харесай

В darkweb могат да се намерят 15 милиарда откраднати акаунти

15 милиарда откраднати сметки от разнообразни услуги - като се стартира от обществени мрежи, мине се през електронни пощи и се стигне даже до сметки за интернет банкиране. Това е броят на " пробитите " потребителски имена и пароли, които циркулират в така наречен " тъмна мрежа " (dark web) пространството.

Това твърди проучване, оповестено тази седмица от Digital Shadows. То е правено в продължение на 18 месеца и съгласно него броят на откраднатите пароли и потребителски имена са се нараснали с 300% в съпоставяне със сходно изследване, резултатите, на което бяха оповестени през 2018.

За незапознатите " тъмната мрежа " разказва голям брой свързани сървъри и потребителски устройства, до които не може да се доближи посредством общоприети браузъри и връзки. Според осведомени, там могат да се намерят разнообразни незаконни услуги и неразрешени предмети.

Огромното количество записи идва от цели 100 хиляди разнообразни пробива. Всеки един от тях се продава на междинната цена от 15.43 щ. $, като тези, които съдържат банкови или финансови данни се правят оценка по-високо - междинната им цена е 70.91 щ. $ на запис. Според изследването близо една четвърт от обявите за продажба на сметки в тези конгреси са точно за такива записи.

Най-високо обаче се правят оценка записи за вход в корпоративни мрежи, като варират сред 500 щ. $ и 120 000 щ. $ със междинна цена от 3139 щ. $ за запис. На процедура никой не е застрахован от сходно приключване като съветът, даван от експертите, е за потребление на по-сложни пароли, които да се сменят от време на време, както и за опазването на информацията и не отваряне на писма и линкове от съмнителни податели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР