15 милиарда лева минаха през ръцете на Йорданка Фандъкова, откакто

...
15 милиарда лева минаха през ръцете на Йорданка Фандъкова, откакто
Коментари Харесай

Румен Йончев: 15 милиарда минаха през ръцете на Фандъкова, къде са парите?

„ 15 милиарда лв. минаха през ръцете на Йорданка Фандъкова, откогато тя е кмет на София. Къде отидоха парите, по какъв начин се усвоиха? Ние ще спрем корупцията в Столична община! “
Това съобщи водачът на Земеделския национален съюз Румен Йончев и претендент за общински консултант от обединението „ Движение България на жителите “ (ДБГ, ЗНС, Национална движение „Симеон Втори", Път на младите) в ефира на телевизия „ Евроком “.
Йончев подсети, че измежду уговорките, които Мая Манолова е поела, а и подкрепящата я листа за общински съветници на ДБГ, е всеки столичанин от своя компютър да наблюдава по какъв начин се харчи бюджетът на София.
„ Контролът е работа на Общинския съвет. Проблемът е, че преди избори всеки е съпротива, а по-късно внезапно става част от властта. В последния СОС опозиционерите минаха към ГЕРБ “, сподели Йончев.
Лидерът на ЗНС е безапелационен, че единственият метод за прекъсване на корупцията е прозрачността в ръководството .
„ С днешните технологии какво пречи хората да бъдат питани за съществени проблеми. Не става въпрос за публични референдуми, а за допитвания. Нека публичните поръчки да се случват в електронното пространство, тъй че всички да ги виждат. Огромното тресавище е в административното обслужване “, отсече Румен Йончев.
Той се разгласи за мандатност на кметовете, тъй като днешните способи на ръководство възпроизвеждат едни и същи политически елити. И това важи освен за кметовете, а и за народните представители. „ Политическите партии са неспособни да се оправят с това. Нужно е законодателство. 2 мандата и си отиваш у дома “, съобщи Йончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР