15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден

...
15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на семейството

15 май е Международният ден на фамилията. Денят е основан през 1993 година от Генералната Асамблея на Организация на обединените нации, и отразява смисъла, което интернационалната общественост отдава на фамилиите.
Международния ден дава опция за поощряване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството; и усилва знанията по обществени, стопански и демографски процеси, които засягат фамилиите. Световният ден на фамилията има за цел да притегля публичното внимание към редица проблеми в фамилната среда, добавя БГНЕС.

В своята резолюция, Общото заседание на Организация на обединените нации също по този начин отбелязва, че наредбите, свързани със фамилията, не престават да дават насоки по отношение на методите за усилване на политическите съставни елементи и стратегии, ориентирани към фамилиите, като част от повсеместен метод към развиването им.

Международният ден на фамилията е въодушевил серия от събития за повишение на осведомеността, в това число и на националните фамилни дни. В доста страни този ден дава опция да се бележит разнообразни области на интерес и значение за фамилиите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР