15 май, 2019 година, ще остане в историята като един

...
15 май, 2019 година, ще остане в историята като един
Коментари Харесай

Триумф на пловдивския футбол

15 май, 2019 година, ще остане в историята като един от най-големите футболни празници през новия век. Пловдив изживя своя футболен разцвет и сподели, че и клубовете отвън столицата имат своя неповторим сексапил.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) II част @@@
Две години по-късно столицата на културата си има още веднъж Купа. Въпреки че във край постоянно има един победил, то искрено можем да кажем, че освен Локомотив (Пловдив) завоюва, а и целият български футбол. Атмосферата на националния стадион " Васил Левски " го потвърди. Рекордната посещаемост на мач от родния футбол в безпристрастен за два отбора град е индикативен.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) I част @@@
Работният ден, високите цени на билетите и дългият път от Пловдив до София и назад не отхвърлиха хилядите почитатели на пловдивския футбол да поддържат своя тим. За един ден София погледна към Пловдив. Този Пловдив, който придаде на столицата своя сексапил, полуда и хубост. Близо 21 000 души изгледаха онлайн мача на Националния стадион " Васил Левски ", а още повече поддържаха отбора си пред дребния екран.
 Феновете на Ботев Пловдив по време на мача за купата @@@
Двете агитки, разграничени от толкоз доста разлики между тях, демонстрираха, че футболът е нещо доста повече от игра. Минутката овации в символ на респект към Динко Дерменджиев показва по какъв начин едно съревнование може да бъде загърбено.
 Феновете на Ботев Пловдив по време на мача за купата @@@
В 8-ата минута на финалния дуел от шампионата за Купата на България на таблото на националния стадион “Васил Левски” се появи фотография с лика на Чико, а последователите се изправиха на крайници и приветстваха един от най-хубавите футболисти у нас за всички времена. Пловдив сподели, че уважава легендите. А Чико е освен това от легенда.
 Феновете на Локомотив Пловдив по време на мача за купата @@@
Да, Локомотив заслужаваше своя триумф. Футболистите на Бруно Акрапович изиграха отличен тактически мач и разумно се поздравиха с успеха. Ботев също завоюва сърцата на футболните почитатели с похода, който трябваше да извърви, с цел да стигне до финала. Ще помним постоянно оня вманиачен мач на " Армията ", в който 9 " канарчета " играха против всички и всичко, само че въпреки всичко съумяха.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) II част @@@
Не може да не се запитаме: Какво щеше да бъде, в случай че финалът се играеше в Пловдив? Ако градът с две от най-темпераментите публики имаше своя личен стадион, на който почитателите да се насладят на Дербито на века... Гранция! Посещаемостта щеше да бъде още по-висока и единствено можем да гадаем какъв брой можеше да доближи. Пловдив заслужава своя стадион и това Локомотив и Ботев го демонстрираха за следващ път. Транспарантът преди първия съдийски сигнал " Всички за Пловдив, всички за стадион " бе явен апел, че градът под тепетата има дълбока рана, която би трябвало да бъде излекувана.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) I част @@@
Остава ни да си пожелаем това да се случи и идните генерации да имат своето обичано място, на което да водят фамилиите си, с цел да се откъснат най-малко за 90 минути от действителната реалност, в която живеем.
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА I ЧАСТ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА II ЧАСТ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА III ЧАСТ ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА БОТЕВ ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОМОТИВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР