15 машини за гласуване днес не са стартирали работа тази

...
15 машини за гласуване днес не са стартирали работа тази
Коментари Харесай

15 машини не са започнали работа

15 машини за гласоподаване през днешния ден не са стартирали работа тази заран при гласуването на балотажа на президентските избори. При едната - СИК не я е присъединила в зареждането. След като е дошъл техникът и е присъединил машината в контакта, тя е тръгнала, само че това е станало, откакто е било взето решение да се премине към хартиено гласоподаване. Затова и то е останало такова.

Това оповестиха на първия брифинг за деня на Централната изборна комисия. Предвидените брифинги са два - в 11 и в 18 часа.

От вчерашния ден 6 машини не са стартирали работа, осведоми представителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева.

За другия случай в бургаския избирателен регион и петте карти са изчезнали, били са в пространствата и в куфара, само че през днешния ден сутринта не са били открити. Там също гласуването е минало към хартиени бюлетини.

ЦИК към момента няма данни за изборната интензивност.

Общо 13 234 са изборни секции в страната. 341 са преносимите изборни секции. В лечебните заведения са формирани 181 секции. Толкова са и СИК-овете за карантинираните лица. 14 СИК са открити в пандизите. Броят на секциите, в които ще се гласоподава в страната, са 9 399. С две машини са 1 981 секции, а отвън страната има 208 секции с машини.

Към 10.30 са постъпили в ЦИК една тъжба и 6 сигнала. Жалбата е оставена през почитание. Сигналите са за нарушавания на изборни права, изясни Матева.

Цветозар Томов добави, че изборните секции работят обикновено. В 4 секции в чужбина не пристигнали изборни документ. Има размени в състава на СИК, като главната причина е болни хора. Всички секции в Европа би трябвало да са почнали работа.

Проблеми за гласоподавателите няма да има, увери Томов.

Би трябвало да стартират да идват към този момент резултатите от изборите отвън страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР