15 март в Донецк беше ден на траур за загиналите

...
15 март в Донецк беше ден на траур за загиналите
Коментари Харесай

Как да открием украинските ракетчици - убийци на цивилни в ДНР

15 март в Донецк беше ден на печал за починалите вследствие на украинския обстрел с ракета " Точка-У ". Кой от украинските военнослужещи е персонално виновен за това военно закононарушение, коя военна част е употребила тази ракета и по какъв начин и какво споделя тайният преносим компютър, открит от разузнаването, за дейностите му?

В резултат на удара на украинската ракета " Точка-У " в центъра на Донецк 20 души починаха на място, в това число деца, различен ранен по-късно умря в болничното заведение. Противовъздушната защита на града се задейства късно, вследствие на което ракетата беше свалена съвсем над центъра на Донецк, а касетъчните муниции паднаха върху жилищни региони. В случай на детонация на ракета на земята щеше да има в пъти повече жертви.

На мястото, където са паднали касетите, няма военни или държавни уреди. Това е ъгълът на улиците “Университетска” и “Театрална”, покрай клона на локалната банка. Няколко от починалите стояха на опашка пред банкомата. Други бяха в рейса. Дори да приемем, че ракетата е дохвърчала до Дома на държавното управление на ДНР, това не може да се преглежда по различен метод, с изключение на като терористичен акт.

" Точка-У " е " дядото " на " Искандер ", носителя на нуклеарно оръжие. Първоначално оповестеният му обсег е 120 километра, само че последователно е повишен до 500 километра. Към 2021 година въоръжените сили на Украйна имат 90 пускови установки с друга степен на подготвеност и към 800 ракети.

До 13 март 2022 година по време на специфичната интервенция са свалени от 14 до 16 украински ракети от този вид, две от които са свалени над съветска територия. В Руската федерация едната свалена повреди склад в Милерово, а другата беше свалена над центъра на Таганрог. Още две ракети с разлика от седмица паднаха върху огромен склад за петролни артикули в град Ровенки (ЛНР). Така и няма директни попадения. Всеки път ракетите са сваляни при метод и вредите на земята са били породени от касетите.

В момента 19-та обособена ракетна бригада „ Света Варвара “ от Въоръжените сили на Украйна разполага с 12 пускови установки въз основата на руската амфибия БАЗ-5921. Те са разграничени на три дивизиона от по четири транспортни средства, всички оборудвани с ракети с касетъчна бойна глава. 50 касетъчни заряда с общо тегло 482 кг, 15,8 хиляди фрагмента. Подразделения на 19-а ракетна бригада се движат по огромен диаметър от региона на Хмелницки (постоянно местоположение) към Запорожка, Киевска и Днепропетровска области, откъдето правят единични изстрелвания и се връщат в Западна Украйна за презареждане. Това е повода за компликациите с тяхното прихващане.

Въпреки това, в тази ситуация на офанзивата против Донецк, пусковата установка се намираше в региона на Красноармейск, на към 60 километра западно-северозападно от Донецк. Но въпреки всичко армията на ДНР (както и на ЛНР) няма такива средства за заличаване, които биха могли да покрият тази установка на такова разстояние, поради ниската ѝ видимост.

Като цяло работата на Противовъздушна отбрана на Руската федерация, ДНР и ЛНР може да бъде оценена позитивно, защото всички ракети бяха свалени при метод. Само в някои случаи те са били видяни в последния миг. Проблемът тук е, че съветската противовъздушна защита, способна да унищожава ракети на огромна надморска височина, не взе участие в защитата на тези сектори от фронта и самата съветска територия (Таганрог, Милерово), а са изпратени за битка с украинската авиация.

Сега, когато тази авиация на процедура е изчезнала и въздушно-космическите сили на Руската федерация са получили цялостно превъзходство във въздуха, част от тежките системи за противовъздушна защита, да вземем за пример С-300, могат да бъдат пренасочени извънредно за битка с “Точка-У”. Освен това военното управление на ДНР признава, че в републиката няма системи за противовъздушна защита, които да се оправят по-ефективно с оперативно-тактическите ракети, и се обърна за помощ към съветските войски.

Но въпреки всичко в този момент би трябвало да приказваме за заличаване на 19-та ракетна бригада на земята, а не за очакване на идващото изстрелване. А това е допустимо посредством управление на базите в региона на Хмелницки, за което има галактическо разузнаване, сателитна констелация и в последна сметка дронове.

Сега за личностите, които Пушилин назова, и освен. Лидерът на ДНР приказва за серийния номер на ракетата, който е бил употребен с цел да се разбере подразделението на украинските въоръжени сили. Това е като работа на следовател за намиране на доказателства, защото 19-та украинска бригада е единствената във въоръжените сили на Украйна, в която са съсредоточени “Точка-У”. Има и списъчни сформира за състава ракетната бригада. Така че екипажът е прочут по име, в това число тези, които са натиснали бутона за пускане. Много по-важно е да се сътвори командна верига, в това число за бъдещето.

Разузнаването на ДНР се снабди с преносим компютър, за който се твърди, че принадлежи на чиновник на щаба на обединената група на въоръжените сили на Украйна в Донбас. Той съдържа отчет на началника на артилерията за проектите за бойно потребление на 19-та ракетна бригада против цели в град Донецк. Сред предпочитаните цели са Домът на държавното управление, Радио-телевизионният предавателен център и републиканският боен указател.

Освен това преносимият компютър съдържаше доста фотоси на едни и други цели, направени от дронове, и доста по-интересни неща. Лаптопът е конфискуван в един от командните центрове на въоръжените сили на Украйна, евентуално в Мариупол. И цялата тази хубост е подписана от командващия въоръжените сили на Украйна в Донбас (от 15 март към този момент бивш) военачалник Александър Павлюк.

Така че командната верига е следната. Директно проектът за бойно потребление на ракети “Точка-У” в град Донецк е утвърден от командващия ракетно-артилерийските войски на сухопътните войски на Украйна военачалник Вячеслав Юриевич Горбилев.

Факт е, че 19-та бригада със своите " Точки-У " се подчинява непосредствено на командването на сухопътните войски като стратегическо оръжие и позволение за потреблението му се дава в Киев. Горбилев е получил образованието си в Съюз на съветските социалистически републики, бил е военачалник при Порошенко и е на поста си от 2016 година Голям последовател на прехода към стандартите на НАТО и системите за ръководство на огъня на НАТО.

Пряката заповед за потребление на ракети " Точка-У " е дадена от командващия въоръжените сили на Украйна в Донбас военачалник Александър Павлюк, роден през 1970 година, от Новоград-Волински, Житомирска област. През 1991 година приключва Харковското танково учебно заведение и стартира като пълководец на танков взвод в дребната си татковина. Там той напредва в службата. През 2006 година той управлява украинската военна формация в Косово в продължение на една година. След това става пълководец на 24-та бригада в самия полигон “Яворов”, който оня ден беше сполучливо премахнат от съветски " Калибър ". Със същата бригада през 2014 година отива в Донбас, където се бие извънредно зле. Именно 24-та бригада постоянно изпада в разнообразни рецесии: в Зеленополие претърпяна големи загуби от удара на РЗСО, по-късно има несполучливи борби за 32-ри пост, вследствие на което бригадата се отдръпва.

Искаха да я разхлабен изцяло, само че по някаква причина не го направиха, а просто отстраниха Павлюк от поста пълководец. Въпреки това през 2017 година той беше назначен за командващ Западния регион в Лвов и нараснал в генерал-лейтенант. През 2020 година президентът Зеленски назначи Павлюк за пълководец на Съвместния действен щаб на въоръжените сили на Украйна. На тази позиция той даде обещание да „ раздра руснаците с голи ръце “ и се застъпи за основаването на нуклеарни оръжия в Украйна. С началото на специфичната интервенция на въоръжените сили на Руската федерация Павлюк е назначен за командващ въоръжените сили на Украйна в Донбас и прекарва първите дни в Мариупол, където „ основава защитата “ на града. На 4 март той е почетен със званието Герой на Украйна.

И най-после, директният реализатор. Командирът на 19-та ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна полковник Фьодор Ярошевич, ученик на Казанското исше командно учебно заведение за ракетни войски “Чистяков” (завършил 1990). Едър чичко, податлив към цялост. Според другите курсанти той не се е радвал на престиж, учил е едва. Той е назначен в ракетната бригада Хмелницки на руските войски, където след 19 години работа в Украйна се издига до чин полковник.

През 2017 година той е разгласен за търсене от Следствения комитет на Руската федерация за военни закононарушения в интервала 2014-2015 година След това той изсипваше безбройни “Точка-У” по обитаемоте места на ДНР и ЛНР. Така той изтри село Покровское. Очевидно това е единственият експерт по този тип оръжие в Украйна, защото той резервира поста си на пълководец на бригада от 2014 година Имената на военнослужещите, направили техническата работа (натиснали бутон „ старт “), не бяха са. Но няма подозрение, че те ще бъдат открити.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР