15 жертви, сред тях 11 деца, след като нападател стреля

...
15 жертви, сред тях 11 деца, след като нападател стреля
Коментари Харесай

11 деца са сред жертвите на стрелбата в Русия

15 жертви, измежду тях 11 деца, откакто нападател стреля безсистемно с револвери в учебно заведение в съветския град Ижевск. Впоследствие причинителят самичък е поставил завършек на живота си. Ранени са 22 деца и двама възрастни.

Нападателят е към 30-годишен. Според следствието той се споделя Артьом Казанчев, някогашен ученик на окървавеното 88-мо учебно заведение в Ижевск.



Носел е два револвера и огромно количество муниции. Първо е прострелял двама охранители, а след това е обърнал оръжието към децата и учителите. Службите за сигурност обискират жилището му и изследват живота му.

" Целият периметър е отцепен. Националната армия, ФСБ и проверяващите органи работят на място ", сподели Александър Бречалов - президент на Република Удмуртия.

Много от потърпевшите са претърпели интервенции, заяви още районният водач. Той уточни, че причинителят е бил регистриран като пациент в заведение за " психично-неврологично " лекуване.



" Нападателят е направил самоубийство. Установено е, че е носел черна тениска с нацистки знаци и маска на главата. Не е имал документи ", сподели Светлана Петренко - Следствен комитет на Русия.

Президентът Владимир Путин " надълбоко скърби " за починалите, заяви Кремъл и дефинира случая като терористичен акт, осъществен от лице, което принадлежи към нео-фашистка организация или формация. На мястото на нещастието са изпратени психолози и лекари, в това число неврохирурзи.

Напоследък Русия претърпя шока от няколко всеобщи убийства. През май предходната година въоръжен нападател лиши живота на седем деца и двама възрастни в град Казан. През април тази година различен нападател се самоуби, откакто аргументи гибелта на две деца и преподавател в централния град Уляновск. През 2018-та 18-годишен лиши живота на 20 души, множеството негови съученици в образователно заведение в окупирания Крим.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР