15 ирански безпилотника Shahed-136/131 и 8 крилати ракети Калибър“ изстреляха

...
15 ирански безпилотника Shahed-136/131 и 8 крилати ракети Калибър“ изстреляха
Коментари Харесай

Нов руски терор по центъра на Одеса, 15 дрона и 8 ракети полетяха по града


15 ирански безпилотника Shahed-136/131 и 8 крилати ракети „ Калибър “ изстреляха руснаците по Одеса тази нощ – този път не по зърнени хранилища и инфраструктура, а непосредствено по града. Пострадали са най-малко трима мирни поданици, заяви Серхий Братчук от Одеската регионална администрация.

По данни на украинските управляващи съветската войска е атакувала на 2 талази през по-малко от час. Това е новата тактичност на съветския гнет – след първата вълна, когато на местата на провалите отидат избавителните служби, се пуска втора вълна ракети и дронове за заличаване на повече хора.

Според Братчук всички ракети и безпилотниците са свалени от украинската Противовъздушна отбрана, само че техни горящи парчета са паднали върху общежитието на локалния университет, върху аптека и супермаркет, който е изгорен изцяло. Взривната вълна е избила прозорци, срутила балкони, развалени са паркирани в близост частни коли.

„ На два обекта са избухнали пожари, службите още ги гасят. Предварително е известно за трима потърпевши служащи от супермаркета “, заяви Серхий Братчук.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко разгласява в своя телеграм-канал фотоси от нощната терористична офанзива над Одеса. „ Спасители от Гражданска отбрана не престават да унищожават следствията от вражеските обстрели “, написа министърът.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание в действителност пое отговорност за обстрела на Кримския мост в събота.

Всеки погубен окупант, всички единици изгорена съветска техника, огънят по техните щабове и хранилища, красноречивият пушек над Кримския мост и освен – всичко свидетелства за това, че никое закононарушение на Русия ние няма да оставим без отговор “, сподели Зеленски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР