15 градуса разлика в температурите у нас ден след ден.

...
15 градуса разлика в температурите у нас ден след ден.
Коментари Харесай

Как капризите на времето объркват здравето ни?

15 градуса разлика в температурите у нас ден след ден. Ако до през вчерашния ден не излизахме без връхна дреха, от през днешния ден към този момент още веднъж става горещо. В неделя пък предстоят магнитни стихии. Сриват ли климатичните промени здравето ни?

На този въпрос дава отговор кардиологът доцент доктор Сотир Марчев в изявление за Нова телевизия.

„ При температура сред 18 и 25 градуса е най-ниската сърдечносъдова смъртност. При горещините на множеството хора кръвното спада, а това значи по-малко инфаркти и инсулти”, изясни в „ Здравей, България” доцент доктор Сотир Марчев.

По думите му лятото е положителният интервал за сърдечноболните. Сега е времето за повече придвижване и пътешествия.

„ Като кардиолози убеждаваме нашите пациенти да спрат цигарите, а не да ги сменят с електронни или бездимни”, разяснява още доцент Марчев.

„ На хората, които не могат да спрат да пушат, им предлагаме никотин-заместваща терапия. Това са лепенки и хапчета. Електронните цигари са третото най-хубаво нещо. В тях има никотин, който се изпарява и се диша единствено той. Никотинът предизвиква пристрастяване, само че не и рак. Проблемът е, че с цел да се изпари, има спомагателни вещества, чийто дълготраен резултат върху здравето не е ясен”, разясни още кардиологът.
Снимки: shutterstock
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР