15-годишно индийско момиче, превозило с колело болния си баща на

15-годишно индийско момиче, превозило с колело болния си баща на ...

15-годишна индийка измина 1200 км с колело, за да върне болния си баща у дома.


15-годишно индийско момиче, превозило с колело болния си баща на повече от 1000 км, за да се върнат в родното си село, получи покана за тестове от националния екип по колоездене, съобщи АФП.

Джооти Кумари изминала разстоянието от Гургаон близо до Делхи до селото им в щата Бихар за седем дни, като преодоляла 1200 км, теглейки багажник с баща си и малкото им вещи.

Бащата на смелото момиче - Пасуан, се оказал сред милионите работници-мигранти, останали без работа, след като страната внезапно бе затворена през март заради разпространението на COVID-19.Тежкото пътуване на бащата и дъщерята на велосипед втора употреба, закупен с последните им средства, стана новина и привлече вниманието дори на Индийската федерация по колоездене, която предложи на Кумари шанс да се пробва за отбора на страната.

"Тя измина това разстояние за седем дни заедно с баща си и малко багаж. Мисля, че има нещо в себе си ... това ниво на издръжливост. Можем да я опитаме", заяви председателят Онкар Сингх пред агенцията. "Тя каза, че иска само да продължи образованието си. Казахме й, че ние също се грижим за обучение в нашите академии."

Велосипедната федерация очаква Кумари да пътува до Делхи, след като бъдат премахнати национални ограничения за пътуване.

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, също се е впечатлила от усилията на Кумари и с пост в "Туитър" описа стореното като "красив подвиг на издръжливост и любов".

Източник: btvnovinite.bg