15-годишният Силвестър не е единственият избягал от районното управление на

...
15-годишният Силвестър не е единственият избягал от районното управление на
Коментари Харесай

Янко Янколов: Силвестър не е първият избягал арестант от районното във Враца

15-годишният Силвестър не е единственият избягал от районното ръководство на полицията във Враца, научи BulNews.bg. Стряскащата информация бе оповестена през днешния ден от шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Янко Янколов. На въпрос от кореспондент на BulNews.bg дали е имало и други бягства от районното в града, Янколов съобщи, че това е имало и различен случай, само че не може да каже тъкмо по кое време е станало предното бягство.
„ От 19 март насам няма, това е първият случай на избягал “, добави Янколов.
По време на брифинга стана ясно, че Силвестър е остарял познайник на униформените. Младежът учи в СУ „ Васил Кънчов “, където постоянно тормози съучениците си. Майка му в чужбина, а той живее самичък, което прави ориста му доста тежка, сподели Янколов.
На 28-ми юни, Силвестър бил арестуван в районното за кражба на 50 лв.. Там младежът направи за смях ченгетата, като съумя безпроблемно да избяга през задния вход и да прескочи високата 2.5 метра бетонна ограда. Кой е позволил хлапакът да се измъкне ще стане ясно от назначената вътрешна инспекция.
Янколов не пожела да разяснява дали чиновници на реда са се пробвали да прикрият скандалния случай и дали някой от ченгетата е фалшифицирал подписа на Силвестър. Още не е ясно и дали шефът на районното Георги Митов ще остане на поста си.
„ Като завърши инспекцията ще ви уведомя какви са резултатите и какви дейности ще подхваща. Доста работа като размер има да се свърши. От комисията ще бъдат оптимално справедливи, в случай че излезе и друга неправда ще проверим и нея “, сподели Янколов.
Директорът на Министерство на вътрешните работи Враца призна, че в началото са му споделили, че Силвестър е избягал през основния вход, което в следствие се оказало, че не е по този начин.
„ Проявена е немарливост и то в огромна степен “, безапелационен бе Янколов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР