15-годишният Мирослав от Ковачевци в ужас от линчОстава зад решеткитеПрокурори

...
15-годишният Мирослав от Ковачевци в ужас от линчОстава зад решеткитеПрокурори
Коментари Харесай

Убиец на дете сам поиска в затвора

15-годишният Мирослав от Ковачевци в смут от линч
Остава зад решетките

Прокурори се срещнаха с околните на убитата 7-годишна Веси

“Искам да лежа в затвора”. Това съобщи през днешния ден пред съда 15-годишният Мирослав Борисов, упрекнат за убийството на 7-годишната Веселина от самоковското село Ковачевци. И юристът му сподели, че е в полза на малолетния му клиент да остане зад решетките. Състав на Софийския областен съд му наложи непрекъсната мярка “задържане под стража”, тъй като има заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Освен за ликвидиране, Мирослав е упрекнат и за опит за обезчестяване на жертвата. Данните досега сочат, че е душевен здрав и може да схваща свойството и смисъла на осъщественото от него. Преди два дни околните на Веси и цялото село Ковачевци блокираха пътя за Самоков с искане причинителят да им бъде предаден, с цел да го санкционират със гибел.

Днес окръжният прокурор на София Наталия Николова и и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с бащата на момиченцето Янко Стоилов и с чичото Бисер Михайлов. Те увериха роднините на Веселина, че следствието ще бъде извършено бързо, обективно, всестранно и цялостно. Прокурорите обясниха на роднините, че наказването се дефинира от съда в границите на плануваното в закона. Процесът ще премине не по съкратена процедура и в случай че бъде потвърдена виновността му в съда, Мирослав може да получи до 10 години затвор, защото не е пълновръстен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР