15-годишната Йоана от Петрич - едно от децата, на които

...
15-годишната Йоана от Петрич - едно от децата, на които
Коментари Харесай

Йоана

15-годишната Йоана от Петрич - едно от децата, на които фамилията на дребната Мими даде живот - продължава лекуването си в Турция и прогнозите за нейното излекуване са доста положителни . За тази хубава вест оповестява Магдалена Делева, админ на дарителската акция на момичето. Йоана се бори съ с недоброкачествен рак на костите и към този момент е минала няколко курса на химиотерапия и лъчетерапия, както и интервенция за премахване на тумора . Към момента в дарителската сметка на момичето има 89 хиляди лв., които ще стигнат за химиотерапиите до края на лекуването.  Семейството би трябвало да събере още 64 хиляди лв. , защото заради отвод на българските лечебни заведения да поемат възобновяване след химиотерапия отвън страната, то би трябвало да се организира в Турция.

Преди към година родителите на Йоана чуват диагнозата Сарком на Юинг - недоброкачествен рак на костите. Заболяването е намерено у нас, само че фамилията взема решение да лекува детето си в Турция. Така получава оферта от клиника в Истанбул, споделя Магдалена Делева, админ на акцията на Йоана.
 
" Знаете, че казусът тук с доставянето навременно на химиотерапиите и осъществяването на интервенциите е огромен. Затова разчитаме най-вече на докторите в Турция. До момента са направени към 10 химиотерапии и 4-5 лъчетерапии, всичко това струваше 200 хиляди евро " , акцентира Делева.

В края на март лекарите в Истанбул отстраняват сполучливо тумора на Йоана и сега тя е на следващата следоперативна химиотерапия . Прогнозите за оздравяването на момичето са положителни, тя няма разсейки, само че лекуването ще продължи до края на тази година. Всички средства до момента са събирани посредством благотворителни събития, а последното дарение- сумата от 25 хиляди евро, преведена от фамилията на дребната Мими - обезпечава заплащането на по-голямата част от разноските за оставащите химиотерапии, показа Магдалена Делева. Нужни са обаче още 64 хиляди лв. за възнаграждение на възобновяване след всяка химиотерапия.-->

" Досега Йоана се лекуваше след химиотерапиите в България - първо в болница " Токуда ", а след това по рекомендация на лекарите, тя трябваше да бъде изместена в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Причината е, че там средата е по-подходяща за деца след химиотерапия - изолират се в стерилна среда и няма заплаха от инфекции ", споделя Делева. След последното посещаване в ИСУЛ обаче, от болничното заведение излизат със мнение, че повече няма да одобряват Йоана след химиотерапиите. Мотивите са, че тя не организира лекуването си България .

Благотворителната акция в поддръжка на Йоана ще продължи и през лятото.
   Публикувахте от в 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР