15-годишната украинка Марта Костюк продължава с побединия си ход на

...
15-годишната украинка Марта Костюк продължава с побединия си ход на
Коментари Харесай

15-годишната украинка завладява хоризонта в женския тенис

15-годишната украинка Марта Костюк продължава с побединия си ход на Откритото шампионата на Австралия, класирайки се третия кръг на шампионата. Тя победи представителката на домакините Оливия Роговска с 2:0 сета (6:3, 7:5). След като преди 2 дни надарената тенисистка шашна всички с триумф над № 25 в схемата- Шуай Пън, международната №521 нямаше проблеми и с Роговска.

Постижението на Костюк я направи най-младата тенисистка, достигнала до трети кръг на шампионат от Големия шлем в последните 20 години. Украинката, която стартира шампионата от квалификациите, е 521-а в света, само че имаше триумфи в Мелбърн и предходната година, когато завоюва при девойките.

Костюк се трансформира в първата тенисистка, родена през 2002 година, която печели мач от Големия шлем, а към този момент и е и най-младата състезателка достигнала до трети кръг на шампионат от Големия шлем. Нещо, което не бе се виждала от далечната 1997 година, когато това направи Миряна Лучич-Барони.

Следващата съперничка на Костюк ще е сънародничката ѝ Елина Свитолина. Последната е една от фаворитките за купата, само че трябваше доста да се изпоти, с цел да премине през чехкинята Катерина Синякова с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:1)

Така Костюк продължава да няма нито една загуба в Мелбърн. През предходната година тя завоюва купата при девойките, а тази година реализира и нови три победи в квалификациите, което я трансформира в първата 15-годишна квалификантка в главната скица на шампионат от Големия шлем от 2005-та година насам, когато това също в Мелбърн направи Сесил Каратанчева.

Така украинката, чийто управител е треньорът на Роджър Федерер – Иван Любичич, остава непобедена на кортовете в „ Мелбърн Парк”, като продължава да показва изключителни качества.

Преди началото на шампионата „ детето чудо” получи покана да взе участие като шампионка при девойките от предходната година, а в този момент се трансформира в новата звезда на женския тенис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР