15-годишната Кристина Тодорова от Русе стана първият в историята победител

...
15-годишната Кристина Тодорова от Русе стана първият в историята победител
Коментари Харесай

15-годишната певица от Русе спечели Звезди над Ловеч

15-годишната Кристина Тодорова от Русе стана първият в историята победител в състезанието „ Звезди над Ловеч ”. Младата певица завоюва специфична статуетка, изобразяваща музикално петолиние и ключ сол върху него, гравирана с надпис " ПОБЕДИТЕЛ ".
В първата тройка е и Боряна Борисова на 18 години. Двете с Кристина са реализатори на вокално студио за поп и джаз „ Икономов ”-Русе, с началник Вили Икономов. Боряна получи трета премия – грамота и статуетка.
Първият конкурс за млади поп-певци " Звезди над Ловеч " се състоя на 16 и 17 август. Той се провежда със съдействието на Община Ловеч и по самодейност на Анатоли Анастасов - шеф на състезанието. Според регламента, участниците минават кастинг, състоял се на 16 август и единствено 6 от тях са позволени до финала на 17 август. 

Кристина Тодорова ще получи и лична ария. Тя ще е специфичен подарък от композитора Камен Николов, който неотдавна бе разгласен за правоприемник на огромния Тончо Русев. В момента Камен Николов работи с имена като: Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Петя Буюклиева и други Преди време Камен Николов написа песента „ Само едно море “, изпълнена от Тереза Коларова, която бе показана в състезанието на Българска национална телевизия за Евровизия и провокира голям интерес, преминавайки няколко кръга в конкуренцията. Маестро Николов е магистър от Академията за музикално изкуство - Пловдив.
Журито, което оценяваше участниците в „ Звезди над Ловеч ”, бе от изтъкнати музиканти и експерти. Председател на журито бе композиторът Иван Михайлов от Ловеч. Завършил е три консерватории, написал е голям брой песни за одобрени имена в Холандия, работи с български артисти като Ваня Костова, Веселин Маринов, Маргарита Хранова и други Иван Михайлов е създател на голям брой школи за разнообразни принадлежности. Те се употребяват в доста учебни заведения в редица европейски страни, само че и в Япония и Китай. Останалите членове са: Вили Икономов – вокален възпитател, притежател на почетното звание „ Почетен жител на град Русе ” (2014 г.), Найден Вълчев – представител на Община Ловеч, Милен Тотев – един от най-хубавите бардове с китара, Валери Красимиров – програмен шеф на радио „ Зетра ” – Ловеч, Кристиян Костов – хореограф и ръководител НЧ „ Бяла Анаста – 2016 “- Ловеч и Анатоли Анастасов – член на инициативния комитет и шеф на  състезанието „ Звезди над Ловеч ”. Водещ на състезанието бе известният водещ Драгомир Драганов.
В началото на септември, Боряна Борисова и Кристина Тодорова дружно с други ученици  на маестро Вили Икономов ще показват Русе на състезанието „ Полските щурчета ” в гр. Полски Тръмбеш. Той се провежда от известният артист Веселин Маринов.
Припомняме, че Кристина Тодорова е притежател на огромната премия Гран при на ХХII Международен конкурс за млади реализатори „ Северно зарево ” – Русе, 2018 година На 4 и 5 октомври 2019 година е новото издание на състезанието, само че тя няма право да взе участие. Ще зарадва публиката с осъществяване на гала-концерта на лауреатите на 6 октомври. Доходното здание е хазаин, с вход свободен и за трите дни, при поддръжката на Община Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР