15-годишната Кори Гоф отстрани на четвъртфинал водачката в схемата на

...
15-годишната Кори Гоф отстрани на четвъртфинал водачката в схемата на
Коментари Харесай

15-годишна сензация в тениса с първи полуфинал

15-годишната Кори Гоф в профил на четвъртфинал лидерката в схемата на шампионата по тенис за дами в Линц в два сета. Гоф се нуждаеше от час и 40 минути, с цел да завоюва със 7:6 (1), 6:4.

За 15-годишната тийнейджърка това е първи полуфинал в скромната й кариера. В първия сет не се стигна до пробиви и двете състезателки взеха подаванията си относително елементарно, като се изключи осмия гейм. В него Бертенс избави една точка за пробив и изравни за 4:4. Но в тайбрека нямаше никакви шансове и родената през 2004-а година американка завоюва със 7:1.

Във втория сет Гоф проби подаването на холандката рано за 2:1 в третия гейм и съумя да резервира до края разликата от два гейма.

Кори Гоф разруши прогнозите през юли, когато на Уимбълдън стигна до осминафинал, а най-вероятно ще влезе в топ 100 на женската класация на УТА, която ще излезе другата седмица. Освен това тя е и напълно покрай влизане в главната скица на шампионата Аустрелиън Оупън през януари 2020-а година.

Андреа Петкович е нейната последваща съперничка на полуфинала, откакто в профил Виктория Кузмова (Словакия) с 6:4, 6:1 по-рано през днешния ден. Другите два четвъртфинала от шампионата са по-късно през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР