15-годишната Фика от остров Суматра, Индонезия ражда през нощта. Сама.

...
15-годишната Фика от остров Суматра, Индонезия ражда през нощта. Сама.
Коментари Харесай

Осъдиха 15-годишна за незаконен аборт! Била изнасилена от брат си

15-годишната Фика от остров Суматра, Индонезия ражда през нощта. Сама. В личната си стая. Бебето излиза живо. Момичето изрязало единствено пъпната шнур и повдигнало детето. То не проплакало повече.

Фика увила натрупа на новороденото с покривката на масата и го скрила под леглото си. Казала на своя юрист. По изгрев, заровила бебето в плитък гроб, изкопан до палма, наоколо до дома ѝ.

Детето е намерено през май от фермер, а това довело до ареста на Фика. От там нататък историята се трансформира във филм на ужасите, който шокира цяла Индонезия.

Когато трупът на бебето е открит в шумата, съседите заподозрели, че то може би е на 15-годишното момиче. Фика забременяла откакто била редовно изнасилвана от личния си брат. Момчето е на 17 и е наказано на две години затвор за полово принуждение над малолетна.

Съдбата на Фика обаче е друга – момичето е наказано на шест месеца затвор за незаконен аборт, който е противозаконен в Индонезия.

Аборт се разрешава само при особени случаи, като да вземем за пример обезчестяване и то единствено в случай че се направи в първите 40 дни. Данните от аутопсията разкриват, че Фика е била в седмия месец, когато ражда детето си.

Заради огромният отзив от случая, момичето е преместено от пандиза в Център за протекция на детето, до момента в който висшия съд преглежда обжалването на присъдата. Очаква се решението да излезе до края на този месец.

Брат и прави цялостни признания пред полицията. В показанията си той твърди, че е изнасилил сестра си 9 пъти от септември предходната година, а също така я е пребивал. Властите, обаче, изпитват известни усложнения да видят Фика като жертва. 

Вместо това прокуратурата поставя големи старания в това да заведе дело против противозаконния аборт на момичето.

" Смятат, че в случай че тя не е докладвала на управляващите, значи не е жертва ", споделят от правозащитна организация в страната.

А някои от жителите на Джамби, една от провинциите в Индонезия, настояват, че Фика даже не е била насилвана. 

Според учителя по нравственос на Фика, даже първоначално момичето да е било принуждавано, след това това почнало да ѝ харесва.

Очаквано, злокобната история на Фика, не е единствена. Според деятели единствено за тази година в Джамби има 5 случая на " блудничество ".

Някои упрекват пропуските в просветителната система. Сексуалното обучение не е наложителен детайл в учебните стратегии на Индонезия. Докато 40% от учебните заведения в Джамби въпреки всичко имат известна форма на полово обучение, то останалите просветителни институции в Индонезия не могат да се похвалят със същото, тъй като там такова изцяло липсва.

Братът на Фика гледал нецензурен филми на телефона в... ислямско учебно заведение. Момчето споделило пред полицията, че точно те го подтикнали да стартира да насилва сестра си. 17-годишния брат на Фика не знаел, че може да забремени сестра си. Според него това можело да се случи, единствено в случай че прави секс с приятелката си.

В учебното заведение, въпреки това, нямали визия, че Фика е бременна. Момичето носело дълги и необятни облекла. Мислили си, че просто е напълняла.

След като новините стигнали до просветителната институция, учителите подхванали ограничения, конфискували мобилни телефони и изтрили всякакво порнографско наличие от тях.

Вече има възбрана и за смарт телефони в класните стаи. Въпреки това обаче учителите нямат никакво желание да вкарат полово здраве като предмет. Вместо това избират да се обръщат към исляма – главната изповядвана вяра в старната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР