15-годишен ученик загина тази сутрин след падане от третия етаж

...
15-годишен ученик загина тази сутрин след падане от третия етаж
Коментари Харесай

15-годишно момче се самоуби в Английската гимназия в Русе

15-годишен възпитаник почина тази заран след рухване от третия етаж на Английската гимназия в Русе. Полицията обяснява дали детето единствено е скочило от прозореца на учебното заведение или става дума за трагичен случай. Повече за съдбовния случай ще разберем от Даниела Димитрова.

 © Венета Николова
Инцидентът е станал малко преди 8 ч., преди началото на образователните часове. Деветокласникът е пристигнал по-рано в учебно заведение. Вещите му са открити в класната стая. Дали самичък е скочил от прозореца или е паднал, към момента не е ясно. В двора го намират негови съученици. Извикан е незабавно екип на Спешна помощ, само че детето умира на път за болничното заведение поради множеството контузии. То е полетяло от най-малко седем метра височина. Всички в гимназията са шокирани от нещастието, майката на момчето е научила по-късно за случая.
Маргарита Янакиева, шеф на АГ „ Гео Милев " - Русе: Ученик от Девети „ В " клас в гимназията, сега тече следствие, не можем да кажем точния час, само че преди часовете, очевидно е паднал, защото е открит в двора в безпомощно положение. Детето е наш възпитаник от предходната година, от лятото. Преместен е от друго учебно заведение, от учебно заведение „ Васил Левски ". Добър възпитаник. Семейството е обикновено. Грижовни родители. Не е създавало детето до момента проблеми. Няма очевидци. Предполага се, че все още на случая в стаята е нямало различен възпитаник. Със сигурност е потрес за децата, това са неща, които не се случват в учебно заведение всеки ден.Енчо Енчев, заместник-кмет на Община Русе: Много тежък случай. Сезирахме отдел „ Закрила на детето ", дирекция „ Социално подкрепяне " и извикахме свободните налични психолози от ресурсните центрове и от неправителствените организации.
В класната стая, където е станал случаят, няма камера. В момента проверяващите преглеждат записите от другите камери в учебното заведение, с цел да изяснят събитията към нещастието. Някои от съучениците на починалото момче допускат, че то е скочило единствено. В момента с учениците от гимназията работят психолози. Ръководството на образователното заведение обмисля да обезопаси в допълнение прозорците на постройката. А следствието по случая е под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР