15-годишен шуменец е задържан в полицейския арест след ПТП в

...
15-годишен шуменец е задържан в полицейския арест след ПТП в
Коментари Харесай

15-годишен келеш открадна кола и се блъсна в светофар

 15-годишен шуменец е арестуван в полицейския арест след ПТП в светофар  при опит да избегне  полицейска инспекция с краден автомобил, откакто не спрял на стоп палка. Около 00:55 часа на 25 септември  на бул. “Славянски “, покрай пл. “Кристал “  в Шумен полицейски екип, който работил по сигурността на придвижването в града подал сигнал със стоп палка на лидер на лек автомобил Рено " Лагуна “ с шуменска регистрация.

Водачът не спрял, ускорил скоростта си на придвижване в посока към пл. “България “. Автомобилът бил последван от екип на пътна полиция. На кръстовище, формирано от улиците " Станционна “ и бул. “Мадара “ лидерът се блъснал в светофара. Той, и пасажерът в автомобила напуснали местопроизшествието, и се пробвали да се укрият.

Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им- лидерът, 15-годишен шуменец, спътничката му -13-годишна от Шумен. Двамата са прегледани в МБАЛ- Шумен, не са открити травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният бил арестуван за период до 24 часа в РУ- Шумен, откакто станало ясно, че автомобилът бил незаконно лишен часове по-рано от ул. “Петър Берон “ в града.

Кражбата била декларирана от 56-годишната му собственичката. След  произшествието с изключение на по автомобила са нанесени вреди по светофарната уредба, пътни знаци и железни защитни огради. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 346 алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР