15 години в затвора трябва да лежи украинецът Роман Логвиненко,

...
15 години в затвора трябва да лежи украинецът Роман Логвиненко,
Коментари Харесай

15 г. затвор за организатора на атентата срещу Алексей Петров

15 години в пандиза би трябвало да лежи украинецът Роман Логвиненко, обвиняем за огранизането на атентата с 2 гранатомета против Алексей Петров. Присъдата е на състав на Софийския градски съд с ръководител Николай Николов.

Украинецът беше арестуван на 30 януари 2016 година и упрекнат за уредник на покушението с 2 гранатомета против Алексей Петров. Атентатът против Петров беше осъществен на 29 октомври 2015 година в кв. “Кръстова вада ”. Според обвиняването Логвиненко дал на сънародниците си Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков 200 000 евро, с цел да да извършат нападението. Снабдил ги и с двете коли, с които те избягали след атентата.

Той стана сутринта, до момента в който Петров пътувал с водача си Стефан Борисов в брониран “Мерцедес S 500 Гард ”. Темпински и Чорний стреляли с гранатометите. Макар двамата да улучиха колата, попаденията им бяха под подобен ъгъл, че ударната вълна се приплъзнала по колата, без да навлезе в купето. И тримата украинци са оповестени за търсене с алена бюлетина в Интерпол.

Решението не е дефинитивно, Логвиненко може да апелира пред Софийския апелативен съд. Той остава в ареста. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР