15 години след показния разстрел на Димитър Видев, по прякор

...
15 години след показния разстрел на Димитър Видев, по прякор
Коментари Харесай

Релакса – поръчан от известен ъндърграунд бос

15 години след показния разстрел на Димитър Видев, по прякор Релакса, убийството на пъпа на Бургас към момента остава неразкрито. Екип на Флагман.бг потегли по следите на една от знаковите мафиотски „ мокри поръчки “ в района, осъществена в ранни зори на 18-ти август 2004 година на кръстовището на ул. „ Алеко Богориди “ и „ Цар Симеон I”, в супер центъра на града.

„ Релакса е убит от експерт, които си изкарва хляба с този замърсен бизнес “, разкри чудесно осведомен източник.

Килърът изскача от храстите до близката пресечка – ул. „ Войнишка “ и стреля 3 пъти с 9-милиметров „ Макаров “ в тялото на 28-годишния Видев, който в този миг се намира в бялата си „ Лада “ дружно с най-близкия си приятел Тодор Стамов-Малкотърновския. Смъртоносен се оказва един патрон в сърцето на Релакса.

След разстрела килърът потегля да бяга към Морската градина. Единственият очевидец Малкотърновския твърди, че не е съумял да види лицето му, а единствено неговия контур. Описва убиеца като висок и слаб.

Тефтери с доказателства за бизнеса с проститутки в Слънчев бряг

Веднага след убийството полицията прави няколко претърсвания в домовете на Релакса и негови доближени. Разследващите откриват бележници с подробни описи и данни за всяка една улична продажница в Слънчев бряг.

Малко след убийството е заведено дело за сводничество против няколко индивида, в това число и Тошко Малкотърновския. Смята се, че по това време Релакса и приятелите му дават отговор за уличните жрици в най-големия ни морски курорт.

Тогава в Слънчев бряг е имало няколко потока от проститутки и сводници, като най-големи са били старозагорският и сливенският. Всички сводници се отчитали на Релакса, с цел да бъдат оставени да работят на мира. Ако някой откажел да се подчинява, следвали наказателни акции и рекет, разкриват още нашите източници. Това обаче важало единствено за пиацата, а не за елитните труженички в лъскавите клубове.

Бизнесът с плът обаче се видял много вкусен на известен необут и той показал интерес към сегмента, следен до този миг от Димитър Видев.

Убит с оръжие, употребявано за обир на банка

Още първоначално е отхвърлена версията, че Релакса е погубен поради показанията му за ликвидирането на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара. Малко по-късно отпада и теорията, че Видев е поръчан от Георги Илиев поради разгром в едно от заведенията на боса на ВИС и свиреп побой над негов лейтенант. Това е и най-разпространената версия за убийството в ъндърграунда. Бургазлията обаче съумява да се откупи след помощта на локалните босове, които много настоятелно ходатайствали за него пред Главния.

Разследващите вършат пробив по случая единствено няколко дни след изтезанието в Бургас. Служител на Министерство на вътрешните работи оповестява, че е дочул доста забавен диалог до момента в който си пие утринното кафе в заведение в шуменско село. Той споделя по какъв начин 4-5 мъже си приказват за убийството на прилежаща маса. Веднага стартират разпити и разпознавания в тази посока.

Междувременно излизат резултатите от балистичната експертиза на проектилите, открити на мястото на престъплението. Тя демонстрира, че със същото оръжие е осъществен оголен обир на банков клон в София. След удара нарушителите стартират престрелка с защитата, след което са подгонени от полицията. Единият съумява да избяга, само че другият е хванат.

Първото нещо, което избягалият престъпник прави, е да се отърве от оръжието. Той се свързва с известна ъндърграунд фигура. Двамата намират медиатор - някогашен преподавател от Шумен, непосредствен на прочут необут с ползи в Слънчев бряг. Той намира покупател и договорката за продажбата на 9-милиметровия „ Макаров “ е подписана в кафето на някогашния хотел „ Плиска “ в София. Според нашите източници медиаторът е търсел чисто оръжие и нямал визия, че с револвера е осъществено друго закононарушение.

Арест на хипотетичен убиец, закован за „ мокри поръчки “

Следва арест на висок и слаб мъж с „ Макаров “, който след това е наказан за няколко убийства и сега към момента се намира зад решетките. Той е част от шуменската тайфа за „ мокри поръчки “, която полицията следи от известно време. Смята се, че точно задържаният е физическият причинител и на убийството на Релакса.

Въпросната тайфа от Шумен пък е подгрупа на доста известно ОПГ за убийства, ръководено от боса с ползи в най-големия ни морски курорт, написа Флагман.бг. Той имал очевиден спор с Релакса, защото желал да завладее бизнеса на бургазлията.

Влиятелната ъндърграунд фигура към този момент съумяла да получи разрешението на столичните босове на СИК, които обаче му споделили, че първо би трябвало да се разбере с другата формация ВИС. Той елементарно съумял да подписа договорка с локалните водачи, само че не и със сприхавия бургазлия.

Стигнало се до среща на бензиностанция ОМВ против бл. 1 в жк. „ Славейков “, по-известен като „ Поморина “. Според мълвата босът отишъл на договарянията с 40 индивида, а Релакса единствено със своя приятел Тошко Малкотърновския. Неконтролируемият бургазлия обаче въобще не бил надъхан за приказки. Видев буен, хвърлял столове, обръщал маси, до момента в който другият се опитвал да се схванат спокойно и безшумно.

„ Праснаха го поради бизнеса с уличните проститутки в Слънчев бряг. Не можаха да разделят 9 000 лева на седмица “, сподели чудесно осведомен източник.

Въпреки пробива по случая обаче делото е спряно малко по-късно. Мотивът – липса на задоволително доказателства!

Тайнствен смс и връзки с дамите на авторитетни предприемачи

Много забавна е и друга версия за убийството, която досега е забулена в загадка. Приживе мускулестият бургазлия е имал интимни връзки с дамите на няколко авторитетни предприемачи. Единият от бизнесмените бил с корави връзки в подземния свят и е имал опция и претекст да поръча Релакса.

Много забавно е и последното известие, което бургазлията получава на мобилния си телефон, преди да го екзекутират.

„ Сега ще видиш какво може да се случи в света на парите! “, гласи въпросният смс. Той обаче е от предплатена карта, която не може да се наблюдава.

Тази любопитна версия също е отхвърлена от проверяващите след разкритията, свързани с шуменската тайфа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР