15 февруари е ден за съпричастност към децата с онкохематологични

...
15 февруари е ден за съпричастност към децата с онкохематологични
Коментари Харесай

15 февруари - ден на съпричастност към децата с онкохематологични заболявания

15 февруари е ден за съпричастност към децата с онкохематологични болести. Насърчете вашите сътрудници, сътрудници, другари, членове на фамилията, да носят златната панделка, или нещо оцветено в златно (шапки, шалове и др.) на този ден.
През 1997, група родители от Съединени американски щати стартират да разискват потребността от повсеместен знак, с цел да се насочи публичното внимание към проблемите на децата с рак и техните фамилии, както и да се активизират институциите, с цел да се понижи смъртността.
Обсъдени са били няколко цвята. След доста диалози и мислене избират златното. Златото е доблестен метал и също като него децата са скъпоценни и скъпи. В други страни родителите обърнали внимание на обстоятелството, че при обработката златото минава през огън. Децата също минават през мъчителни, мъчителни процедури и прекарвания по време на лекуването.
От този миг златната панделка се популяризирала в целия свят. Различни организации, частни и държавни институции, представители на гражданското общество и университетските среди употребяват този знак, с цел да покажат съпричастност и призоват за взаимност към децата и тяхната битка с рака. За страдание златната панделка към момента не е достигнала известността и известността на розовата и алената панделки - знак на битката с рака на гърдата и вируса на СПИН.
Кампанията в Международния ден на децата заболели от рак, цели да трансформира златната панделка във допустимо най-видим и различим знак на поддръжка на всички места по света. Поставянето на златната панделка вдъхва кураж на децата, които се борят, на оздравелите и на техните фамилии.
Кампанията за слагане на златна панделка може да се употребява и като знак на това, че ценим героите - децата и младежите, които самоуверено се борят с рака; оживелите, които са спечелили битката; фамилиите, които храбро живеят с действителностите на заболяването или със загубата на най-ценното – тяхното дете; доброволците; лекарите и медицинския личен състав, които буйно служат и посвещават времето си в помощ на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР