15 души, включително деца, загинаха, след като камион, превозващ мигранти,

...
15 души, включително деца, загинаха, след като камион, превозващ мигранти,
Коментари Харесай

15 мигранти загинаха при катастрофа в Турция

15 души, в това число деца, починаха, откакто камион, пренасящ мигранти, падна в напоителен канал край автомагистрала в западната турска провинция Измир.

Товарното транспортно средство е пътувало от Айдин към Измир, когато се преобърнало на автомагистралата и пропаднало от височина от близо 20 метра.

Според локални медии, представени от Анадолската организация, има минимум 26 потърпевши при случая – информация, която все още не е доказана от формален източник. Изяснява се самоличността на починалите мигранти и крайната цел на пътуването им.

Според Си Ен Ен Тюрк на мястото на случая има голям брой коли за спешна помощ и избавителни екипи, които се пробват да извадят затиснати под камиона хора.

При друга злополука, станала в събота в Северна Гърция, починаха 11 души, в това число водачът, който съгласно управляващите е трафикант на хора.

Разследващите към момента не са открили самоличността на мигрантите, защото телата им са обгорели до неразбираемост при избухналия пожар след конфликта.

Инцидентът е станал край Кавала, като крайната цел на мигрантите е бил град Солун. Те са влезнали на гръцка територия от Турция. Според гръцките управляващи миниванът, който е бил с подправени регистрационни номера не е спрял на полицейска инспекция на автомагистралата.

За случая е отговорен водачът на минивана, който с висока скорот е засякъл товарния камион. Шофьорът – 39-годишен гръцки жител се е опитал да избегне конфликта, само че камионът се преобърнал. Мъжът е с леки контузии, само че след обзор в болничното заведение е освободен за домашно лекуване.

Откриха три дами, убити до границата на Гърция с Турция

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР