15 души пострадаха при сблъсък на грузинци с местните правоохранителни

...
15 души пострадаха при сблъсък на грузинци с местните правоохранителни
Коментари Харесай

15 грузинци пострадаха при сблъсък с полицията заради строеж на ВЕЦ

15 души пострадаха при конфликт на грузинци с локалните правоохранителни органи , заяви министърът на вътрешните работи Георгий Гахария, представен от РИА Новости.

Стълкновението стартира в Панкиското дефиле поради построяването на водноелектрическа централа " Хадори ГЭС 3 ". Местните поданици се събраха, с цел да предотвратят началото на строителството.

Според Гахария чеченците, които се опълчват на основаването на водноелектрическа централа, са хвърляли камъни по специфичните елементи.

"... Има 15 ранени чиновници,... трактори и машини са в пламъци ", добави Гахария.

По-рано се оповестява, че в Грузия протестиращите проведоха борба с полицията поради построяването на Водноелектрическа централа.

Полицаите са употребявали сълзотворен газ и гумени патрони . От вътрешното министерство на Грузия отхвърлят тези обстоятелства.

Уточнява се, че заместител министър Кахабер Сабанадзе се срещнал с протестиращите. Той предложил договаряния и краткотрайно спиране на строителството на водноелектрическа централа. Местните поданици са се съгласили на тези условия и са излъчили свои представители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР