15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата

...
15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата
Коментари Харесай

15 деца остават под наблюдение в болницата в Разлог заради морбили

15 деца остават под наблюдаване в педиатричното поделение на болничното заведение в Разлог, което се оказа огнище на болестта с морбили. Те са изолирани и не се позволяват контакти на околните с тях. Преди два дни отделението беше затворено за банкет на заболели, до момента в който не отшуми епидемиологичният гърмеж.
 Кирил Ананиев: Ваксинирайте децата си!  21 са болните от морбили, 18 деца са се заразили в болничното заведение в Разлог
Всички инфектирани с морбили деца са били признати и лекувани в детското поделение на общинската болница в Разлог, което съгласно специалистите от Районната здравна ревизия е отключило епидемиологичния гърмеж в региона.

Миналата година инфекциозното поделение там беше закрито заради липса на лекари експерти. В момента се ревизира здравната документи и се проверяват събитията, при които е тръгнала болестта.

От през вчерашния ден отделението е затворено, а петнайсетте деца, които са лекувани в него и са били в контакт със инфектираните, са изолирани и ще бъдат под наблюдаване до края на месеца. Състоянието на дребните пациенти е положително, сподели шефът на болничното заведение в Разлог доктор Божидар Велев пред БНР.

„ С наши сили се опитваме да ги държим, към този момент няма напрежение, всичко е умерено, в случай че има, тогава ще се обадя на шефа на полицията да изпрати хора “, съобщи Велев в отговор на въпрос дали има напрежение измежду родителите и обезпечена ли е полицейска защита на отделението.

От общо 19 признати в инфекциозните отделения на три лечебни заведения,14 са посочили позитивни проби за морбили.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР