15 безработни лица получиха свидетелства за завършена професионална квалификация Работник

...
15 безработни лица получиха свидетелства за завършена професионална квалификация Работник
Коментари Харесай

15 безработни от Ардино станаха озеленители

15 безработни лица получиха свидетелства за приключена професионална подготовка „ Работник в озеленяването “. Проектът „ Ние също можем “ на КНСБ е по Националния проект за деяние по заетостта през 2019 година, взаимно с локалната Дирекция „ Бюро по труда ”, а Община Ардино е сътрудник по плана. Безработните минаха тримесечно образование по озеленяване, с цел да може да придобият трудови привички.

Целта на плана е възстановяване достъпа до пазара на труда на безработни лица от групи в неравностойно състояние посредством даване на пакет от услуги, включващи повишение на пригодността им за следваща претовареност. Обучаваща институция бе Центърът за професионално образование към КНСБ. „ Винаги сме работили като положителни сътрудници с община Ардино. Надявам се, тези взаимоотношения да продължат и за напред “, съобщи Иванка Караколева, ръководител на районен съд на КНСБ-Кърджали.
           
Караколева, ръководителят на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов и старши специалистът към Бюрото по труда в Ардино Бистра Кичукова връчиха Свидетелствата на трайно безработните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР