15-ата среща на върха на БРИКС, проведена през август тази

...
15-ата среща на върха на БРИКС, проведена през август тази
Коментари Харесай

Русия с важно съобщение за валутата на БРИКС

15-ата среща на върха на БРИКС, извършена през август тази година, завърши с включването на шест нови страни в алианса, което съставлява историческо разширение след повече от десетилетие.

Това разширение е значимо, изключително като се имат поради напъните на БРИКС за основаване на нова валута като опция на щатския $. По-специално, Сергей Глазиев, някогашен консултант на президента на Русия, а в този момент политик, неотдавна направи значимо изказване по отношение на напредъка на идната валута на БРИКС.

Изявленията на Сергей акцентират сериозния ангажимент на БРИКС за въвеждане на нова валута, която евентуално би могла да се конкурира с щатския $. Въз основа на забележките на съветския икономист се допуска, че новата валута на БРИКС може да бъде въведена по време на 16-ата среща на върха, планувана за 2024 година

Изявлението на Сергей включва удостоверение, че валутата на БРИКС към този момент е в напреднал етап на създаване, като преди формалното ѝ стартиране на пазара са нужни някои доработки. Той съобщи, че валутата на БРИКС е “ ” и чака “ ” за стартирането ѝ в обращение.

Освен това Сергей означи :

Според Сергей три от петте народи от БРИКС поддържат валутата, до момента в който мнението на останалите две следва да бъде получено. Ако тези две страни дадат единодушието си, има възможност валутата на БРИКС да бъде публично показана през 2024 година

Това развиване има капацитета да докара до фундаментална смяна в международния финансов пейзаж, като сложи под въпрос господстващия американски $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР