15,12 ч. турско време президентът на Русия Владимир Путин кацна

...
15,12 ч. турско време президентът на Русия Владимир Путин кацна
Коментари Харесай

Вижте как посрещнаха Путин в Турция

15,12 ч. турско време президентът на Русия Владимир Путин кацна на летището Есенбоа в столицата Анкара и се насочи към двореца на Реджеп Ердоган.
Руският държавен глава бе посрещнат от зам.-министъра на външните работи Ахмет Йълдъз и други представители на ведомството, от посланика на Русия Алексей Ерхов, регионалният шеф на Анкара Ерджан Топаджа и военачалник Мехмет Кип също бяха на летището.
Сподели с товите другари
В президентския замък на Ердоган той бе посрещнат с публична гала, след което посредством видео-конферентна връзка двамата ще се включиха в церемонията по първата копка на АЕЦ " Аккую ".
Пред Ердоган и Путин генералният шеф на Росатом Алексей Лихачов съобщи, че се надява на дългогодишно съдействие сред Турция и Русия и посочи, че " Аккую " значи " чист ", което е знак на чистата сила
Планирана е среща сред двамата президенти на " четири очи ". Мерките за сигурност в Анкара са засилени и поради идната на следващия ден среща на Ердоган и Путин с иранския водач Хасан Рухани.
Сподели с товите другари
Вчера в Twitter Ердоган заяви, че през днешния ден дружно със " скъпия другар Владимир Путин " ще създадат изключително значима крачка в турско-руските връзки с слагането на основите на грандиозната инвестиция от 20 млрд.долара, каквато е АЕЦ " Аккую ", напомня БГНЕС. Проектът за новата атомна централа в южната провинция Мерсин планува присъединяване на турски компании с 35-40%, което ще обезпечи за националната стопанска система добавена стойност от 6-8 милиарда $. Когато АЕЦ влезе в употреба с цялостен потенциал от 4 800 мегавата, тя ще може сама да се оправи с енергийните потребности на Истанбул с производството на електрическа енергия от близо 35 милиарда киловатчаса, както и с 10% от потребностите на Турция. В най-интензивния интервал построяването на централата ще наеме към 10 000 души и ще обезпечи благоприятни условия за работа на 3 500 експерти в оперативната фаза. Планирано е през 2023 година първият блок да влезе в употреба, а останалите 3 блока – през година. На работа ще бъдат назначени първите 35 от общо 248 студенти, приключили в Русия особено поради плана за АЕЦ. Двете държавни управления подписаха съглашението за строителството на " Аккую " през 2010 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР