15:04 ч. английско време, 6 февруари 1958 г. Това е

...
15:04 ч. английско време, 6 февруари 1958 г. Това е
Коментари Харесай

60 години след трагедията в Мюнхен: "Юнайтед" не забравя!

15:04 ч. британско време, 6 февруари 1958 година Това е моментът, който трансформира всичко!

" Манчестър Юнайтед " помни! " Червените дяволи " в никакъв случай няма да не помнят! Фенове, футболисти и управление са наясно, че и до ден сегашен имат 8 ангела във футболния парадайс, които строго наблюдават всеки техен мач - " Бебетата на Бъзби ", починали трагично при самолетна злополука в Мюнхен.

В злощастния ден тимът на " Манчестър Юнайтед " се прибира от Белград, откакто се е класирал на полуфинал в шампионата за Купата на европейските първенци. Специалистите предвещават блестящо бъдеще за състава под управлението на Матс Бъзби.

-->

В немската столица " алените дяволи " би трябвало да прекарат няколко часа, с цел да презаредят. Времето не е на тяхна страна - наближава мач от шампионата, а по това време в Англия срещите не се пренасрочват.

На снегът обаче не му пука изключително. Продължава да вали на огромни парцали. Първи опит, втори опит... При третия самолетът излетява, само че не съумява да набере задоволително височина и се забива в близка изоставена сграда.

Трагедията е голяма! Загиват 23-а от 44-те пасажери в самолета. Сред тях са и 8 футболисти от това потомство на " Юнайдет ", което въодушевява.

Томи Тейлър, Лиъм Уелън, Роджър Бърн, Джеф Бент, Дейвид Пег, Еди Колман и Марк Джоунс вечно остават в съзнанието на футболните последователи, облечени в алените фланелки.

Смъртта си намират още секретарят на клуба Уолтър Крикмър, един от треньорите – Берт Уоли, както и няколко английски спортни публицисти, отразявали представянето на отбора в Европа. Други две звезди на " Юнайтед " – Джони Бъри и Джаки Бланкфлауър пък получават съществени пострадвания, поради които скоро по-късно приключват кариерите си.

Трагедията е голяма! Сълзите са безчет! Завинаги стрелките на часовника на една от трибуните на " Олд Трафорд " застиват! Часът е 15:04! За да припомня, че някъде на небето осем от момчетата към момента играят.

За мнозина в този миг бъдещето на обичания им тим е неразбираемо, само че 10 години по-късно оживелият при злополуката треньор Maтс Бъзби прави отбора европейски клубен първенец. Легендарният ментор поглежда към небето, разплаква се и споделя: " Тази купа е за вас! ".

60 години по-късно освен тя, а десетките други титли във витрината на " Манчестър Юнайтед " първо поемат към небето, с цел да бъдат благословени от осемте ангела, които гордо носят купата " алените дяволи ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР