15 000 машини за гласуване ще купят правителството и ЦИК

...
15 000 машини за гласуване ще купят правителството и ЦИК
Коментари Харесай

Борисов каза да на машинното гласуване на изборите догодина

15 000 машини за гласоподаване ще купят държавното управление и ЦИК за изборите за парламент следващата година. Това реши кабинетът по искане на премиера Бойко Борисов.

„ Ние сме „ за ” машинното гласоподаване. Да похарчим няколко десетки милиона и да забележим какви ще са резултатите. Не съм уверен, че с това ще се реши нещо, само че дано Томислав Дончев и ЦИК да го създадат. Не желая върху държавното управление да тегне каквото и да е подозрение, че не желаем. Парламентът би трябвало да посочи ще се дублират ли машинното и хартиено гласоподаване “, стимулира решението министър-председателят.

„ Има потребност от прецизиране на законодателството. За гласуването са нужни 13 000 машини, само че с аварийните стават 15 000. Тепърва би трябвало да се реши от кой вид ще са “, изясни вицепремиерът Томислав Дончев. Според него при машина във всяка секция би трябвало да се отстрани вота с хартиени бюлетини, тъй като другояче пазаруването на машини би било нелепост. „ Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи “, добави Дончев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР