14TB HDD се очертава като масов в сървърните хранилища за

...
14TB HDD се очертава като масов в сървърните хранилища за
Коментари Харесай

Облакът иска все по-големи твърди дискове

14TB HDD се обрисува като всеобщ в сървърните складове за данни

В сървърните складове се търсят HDD с все по-голям потенциал
(снимка: CCO Public Domain)

О блачните технологии принудиха производителите на твърди дискове да оферират устройства с все по-голям потенциал за потребностите на сървърните складове. Именно тук се води конкурентната битка с разнообразни технологии за увеличение на плътността на записа.

Western Digital твърди, че е водач в предлагането на 14TB дискове, а като последваща всеобща граница при сървърните HDD се обрисуват 18TB или даже 20TB. Представители на компанията оповестиха по време на събитието Wells Fargo, че до края на месеца ще стартират доставки на 18TB твърди дискове, които съчетават MAMR технология и PMR конструкция на магнитните плочи (с перпендикулярна ориентировка на магнитните частици).

До средата на идната година най-масовият вид твърди дискове, доставяни в сървърния сегмент, ще бъде 14TB. В тази категория Western Digital заема към 55-60% от целия пазар, съгласно Сива Сиварам, президент на WDC Strategy and Technology. Компанията е постигнала сходен дял, с помощта на водачеството в плътността на записа.
още по тематиката
На идващ стадий потенциалът на HDD за корпоративния бранш ще надвиши 18TB. Много клиенти, съгласно прогнозите на WDC, ще предпочетат да преминат от 14TB напряко на 20TB. Устройствата от последния вид ще употребяват SMR конструкция на магнитните плочи.

Увеличаването на размера на твърдите дискове ще разреши на клиентите да понижат общите разноски за владеене на устройствата, както и разноските за предпазване на един терабайт данни, акцентират от Western Digital.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР