149 450,59 лв. за наеми и консумативи дължи в. Труд

...
149 450,59 лв. за наеми и консумативи дължи в. Труд
Коментари Харесай

Министерството на културата каза колко дължи в. Труд за неплатен наем

149 450,59 лева за наеми и консумативи дължи в. " Труд " на страната. Това в резюме е обобщението на коментар от страна на Министерството на културата (МК) по на известния вестник, отпред на който е Петьо Блъсков.

От МК показват, че отговорностите са на компания " Южен кръст 2001 " ЕООД и датират от 2015 година до днешна дата, като определението на МК за компанията е " неточен длъжник ". МК прецизира, че " не е имало и няма контракт с  " Труд Медиа " ЕООД ". В Търговския указател е посочено, че едноличен притежател на капитала на " Южен кръст 2001 " ЕООД е " Български парцели - корпорация " ЕООД, чийто едноличен притежател е Данчо Джиков. Същевременно дебитор по обезпечено взимане е " Блъсков Медиа " АД, чийто представител е Петьо Блъсков, той е и част от директорския ръб на сдружението. Блъсков е посочен и като автентичен притежател на АД-то.
 Тома Биков: Президентът Румен Радев да вземе отношение по прекратения контракт за наем на в. Труд “ Тома Биков: Президентът Румен Радев да вземе отношение по прекратения контракт за наем на в. " Труд “
Вчера (12 август) стана ясно, че министърът на културата Велислав Минеков е прекратил контракта за наем на в. Труд. Медията се обитава...

" Налични са редица докладни мемоари и предложения за непринудено осъществяване. През 2016 министър Рашидов изпраща такава. През 2017 служебният министър Рашко Младенов изпраща такава. През 2018 министър Банов не подписва покана за непринудено осъществяване, макар изпратената докладна от финансов отдел. През цялото време на контракта наемателят употребява паркинг и защита,които се заплащат от Министерство на културата. Въпреки гореизложените обстоятелства, министър Минеков ще даде прочут толеранс на редакцията на в " Труд " да се изнесе и да откри нови офиси ", написа още в позицията на МК.

Министерство на културата желае постройката на ул. “ Лъчезар Станчев " 17, която е целеустремено проектирана и строена за потребностите на НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство) да бъде употребена по предопределение - да се поместят скъпа инсталация и архив-памет на националната просвета.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР