145-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата бе отбелязана

...
145-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата бе отбелязана
Коментари Харесай

И в Столипиново почетоха паметта на Левски с редица инициативи

145-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата бе маркирана през днешния ден и в ОУ "Пенчо Славейков " в "Столипиново " с поредност от тематични начинания, заяви госпожа Екатерина Делинова, шеф на учебното заведение. През миналата седмица бе разгласен конкурс "Писмо до Васил Левски ". Учениците написаха своите послания до Апостола, които по-късно бяха оценени от жури от учители. В писмата си децата описаха България през днешния ден и споделиха с Апостола каква биха желали да я видят отсега нататък. Победители станаха Кадир Асенов от IX-ти б и Милка Динкова от V-ти д клас, които бяха наградени от секретаря на Народно читалище "Димитър Благоев - 2008 година - град Пловдив " Вера Аврионова.

Втората самодейност бе извършена взаимно с читалището и в нея възпитаници от втори до осми клас изготвиха просветителни исторически картички за Левски. Направените от тях планове към този момент са изложени в библиотеката на читалището.

Програмата на честванията бе продължена с радиопредаване по вътреучилищното радио с биографични данни за Дякона. По-късно в двора на учебното заведение се организира футболен шампионат, в който спечелили бяха учениците от VI-ти в клас, а осми и девети клас приключиха наедно.

Финалната самодейност бе за надскачане с "Лъвски скок ". Победители в надпреварата в обособените възрастови групи станаха: Озгюр Сюлейман от III а клас, Селиман Петров от V б, Иван Костадинов от VI в, Румен Василев от VII г и Челик Говедарски от VIII г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР