145 делегати на конгреса на БСП гласуваха за промени в

...
145 делегати на конгреса на БСП гласуваха за промени в
Коментари Харесай

Нинова победи вътрешната опозиция и поиска предсрочни избори

145 делегати на конгреса на Българска социалистическа партия гласоподаваха за промени в устава, които дават право на конгреса да избира ръководител на партията. 397 обаче отхвърлиха предлагането, 45-има се въздържаха.

Ключовата смяна в устава бе поискана от Ваня Добрева от Софийската организация.

„ През февруари т. година конгресът извърши политическа неточност, като гласоподава решение, с което гласоподава цялата власт в ръцете на ръководителя, без значение кой е той. Чест прави на Корнелия Нинова, че не се е възползвала от това. Но това трансформира характера на Българска социалистическа партия, чието наличие през последните 28 години е за отбрана на демократичните правила и свободата на мнение “, съобщи Добрева, представена от БГНЕС. „ Това, че ще концентрираме власт под формата на народна власт не дава отговор на истината. Ние предвижваме партията към лидерска партия. Да върнем груповото решение на партията, т.е. да дадем правото на конгреса за избор на ръководител “, продължи тя.

Друг пратеник изиска конгресът предварително да може да освобождава ръководителя на партията. То също бе отхвърлено.

381 делегатите разпоредиха на парламентарната група на партията да изиска избор на съмнение на държавното управление поради корупцията. Против нямаше, шестима се въздържаха.

„ Не просто би трябвало да сме опция на ГЕРБ, това е наложително, само че незадоволително. Вече имаме по-висока цел - да освободим страната и народа си от веригите, в които ги държи една партия и ги използва, с цел да се възпроизвежда. Нека народът да бъде свободен да избира, който си желае, може да не харесва и нас, само че да бъде свободен. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчета си пред делегатите на 49-иа конгрес на партията, незабавно откакто победи опозицията вътре в партията, отбелязва БГНЕС.

Нинова предложи на конгреса събаряне ГЕРБ от власт, предварителни избори и мотивация на Българска социалистическа партия да ги завоюва.

Тя означи, че е имало рецензии, че управлението на партията се е самоизолирало, че би трябвало да се вслушва в членовете си: „ Отчитаме това мнение и свикахме това съвещание. Нека чуем какво мислят членовете ни по значими въпроси за България и Българска социалистическа партия. По-важно е не по какъв начин се оценяваме ние, а по какъв начин ни правят оценка сънародниците си. Защо се усилват гласовете на тези, които мислят, че всички партии са идентични. Пропастта народ-политическа класа се усилва “, заключи Нинова.

Тя посочи, че страната се намира в демографска злополука, единствено за предходната година българите са намалели с над 50 000 души, а 2,4 млн. живеят в тежки материални неравенства. „ Отваря се ножица сред най-богатите и най-бедните. Делът на необразованите доближава сериозна равнища, всяка година отпадат по 19 000 възпитаници. В това време сред 10 и 15 милиарда лева се присвояват от паралелната страна и сме първи по корупция в Европейски Съюз. Тези проблеми са натрупвани в годините “, уточни водачът на левицата. 

По думите й, ГЕРБ постанова съвременно иго и си е присвоила страната. „ Този модел се поддържа от разнообразни структури на обществото, и бизнес структури, които избира да защитят интереса си в този момент и на парче, без визия какво ще коства това на България като страна. Масово се внушава, че няма опция, а когато това се случи, против нея се хвърля цялата държавна машина. Имитират се промени “, съобщи лидерката.

Тя прикани глобите против Русия да паднат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР