1439 г. – Във Флоренция е обявена уния между Римокатолическата

...
1439 г. – Във Флоренция е обявена уния между Римокатолическата
Коментари Харесай

5 юли в историята. Би Би Си излъчва първата си телевизионна новинарска емисия

1439 година – Във Флоренция е оповестена уния сред Римокатолическата черква и Византия.
1811 година – В резултат на Войната за самостоятелност на испанските колонии в Америка Венецуела получава самостоятелност.
1865 година – Англичанинът Уилям Бут основава в Лондон Християнската задача, преименувана след това в Армия на спасението.
1882 година – Съставено е седмото държавно управление на България, отпред с Леонид Соболев.
1884 година – Германия трансформира Камерун в своя колония.
1932 година – Антонио де Оливейра Салазар става министър председател на Португалия, открива властнически режим и ръководи като деспот до 1968 година
1937 година – В Букурещ е учредена малцинствена българска партия – Върховен национален съвет на българското малцинство в Румъния, от представители от Добруджа, Банат, Бесарабия, Букурещ, Браила и Галац.
1940 година – Втора международна война: Френското държавно управление на Режим Виши скъсва дипломатически връзки с Англия.
1943 година – Втора международна война: Започва Битката при Курск – най-голямата танкова борба в историята.
1946 година – На фешън ревю в Париж са показани първите бикини, наречени на атола Бикини, където са провеждани опити с американско нуклеарно оръжие.
1954 година – По радиото са излъчени първите записи на Елвис Пресли – песните That`s All Right (Mama) и Blue Moon of Kentucky; датата се счита за рожден ден на рок-енд-рола.
1954 година – Би Би Си излъчва първата си телевизионна новинарска емисия.
1959 година – Индонезийският президент Сукарно разпуска Народното събрание и поема цялата власт, като ръководи властническо до 1967.
1971 година – В Съединени американски щати е понижена от 21 година на 18 година възрастта за изборно право на жителите.
1975 година – Кабо Верде придобива самостоятелност от Португалия.
1977 година – В Пакистан е осъществен боен прелом – военачалник Мохамед Зия Ул Хак смъква държавното управление на Зулфикар Али Бхуто, министър председателят е задържан и обесен.
1986 година – В Москва са открити първите Игри на благосклонност, проведени по концепция на Тед Търнър.
1994 година – В Китай е неразрешена употребата на детски труд.
1996 година – В Розлинския институт в Шотландия е родена овца на име Доли, която е първият бозайник сполучливо клониран от възрастни кафези.
2000 година – Европейският парламент гласоподава България да бъде извадена от отрицателния визов лист на Шенгенското съглашение.
2008 година – Официално е открит стадиона АФГ Арена в Санкт Гален, Швейцария.
2009 година – Провеждат се парламентарни избори за 41 Народно заседание на България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР