143 разследвания заради съмнения с измами с бюджета на ЕС

...
143 разследвания заради съмнения с измами с бюджета на ЕС
Коментари Харесай

Европрокуратурата води 143 разследвания за измами за близо 500 млн. евро в България


143 следствия поради подозрения с измами с бюджета на Европейски Съюз за близо 500 млн. евро се водят в България - това излиза наяве от публикувания   на Европейската прокуратура за предходната година.

От тези инспекции предходната година за стартирани 101 за разноски от 176,3 млн. евро. Проверките за измами с Данък добавена стойност са за нанесени вреди от 2,6 млн. 

Запорирано е имущество за 6,5 милиона евро, като е повдигнато едно обвиняване, 11 случая са завършени без последствия, 25 са предадени на съд, а 19 са обединени.

Проверките се водят по 204 сигнала, получени от българските управляващи, 36 - по данни от частни лица, 9 са постъпили от европейски институции. По едно от делата се чака решение, по друго има присъда на първа инстанция, едно правосъдно решение е обжалвано, по едно се води дело на втора инстанция, едно решение е дефинитивно, сочат данните.

Най-често се проверяват измами със средства, които не са свързани с публични поръчки  - 94 случая, на второ място са публичните поръчки - 45, 16 случая са за хипотетична корупция, 11 за злоупотреби. Най-често се преглеждат случаи, свързани със земеделието - 42, районното развиване - 25 и други стратегии на Европейски Съюз - 22.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР