143 деца в Плевенска област са настанени в 123 приемни

...
143 деца в Плевенска област са настанени в 123 приемни
Коментари Харесай

143 деца в Плевенско са настанени в приемни семейства

143 деца в Плевенска област са настанени в 123 приемни фамилии досега. По план „ Приеми ме 2015” са одобрени още 13 приемни фамилии, които също са подготвени да се грижат за деца, останали без родители, оповестиха през днешния ден от Агенцията за обществено подкрепяне.
Най-много приемни фамилии има в община Плевен – 44. Те се грижат за 47 деца. В община Кнежа в 20 приемни фамилии са настанени 24 деца. В община Никопол приемните фамилии са 18 - с 21 настанени деца. В община Червен бряг - 17 приемни фамилии с 25 настанени деца, в община Долна Митрополия - 12 приемни фамилии с 14 настанени деца. В община Левски - 10 приемни фамилии с 10 настанени деца, в община Пордим - 2 приемни фамилии с 2 настанени деца.
През последните седмици доцент доктор Искра Петкова, началник Катедра „ Социални и фармацевтични дейности” на Медицинския лицей в Плевен, е провела профилирано образование на Областния екип по приемна грижа. Това образование има основно значение за повишение качеството на приемната грижа по плана и цели развиването на пълномощия, произлизащи от главните функционалности на екип. Доц. Петкова е връчила документи на участниците в образованието, разясняват от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР